Türsat A. Ş 'nin Gölbaşında bulunan yerleşkesinde çalışmaların devam etti bilgisi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu' dan geldi. Uydu yayıncılığında ülkemizin de ‘biz de buradayız mesajı' gurur kaynağı oldu. Karaismailoğlu Türksatın çalışmaları hakkında vatandaşlarını bilgilendirdi.

Türsat 5A 2020 son çeyreğinde uzaya gönderilecektir. Bu da Cumhuriyetimizin 100.yılı kapsamında karşımızda en büyük gurur tablolarından biridir.

Bununla yetinmeyen ülkemiz 5B 'yi 2021’in ikinci çeyreğinde ve son olarak da 6A’yı 2022’de uzaya fırlatacağını beyan etti. Bu tablo uzaya uydu gönderen 10 ülke arasına girmemizi sağlayacak olan tablodur.

Türksat Uydularının Uzaya Gitmesinin Yararları Nelerdir?

Yerli olan bu projenin imzası 15 Aralık 2014'te atıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan süreci bizzat yönetmiş ve takibinde bulunmuştur.  Bakanlık Türksat a. Ş ile birlikte TÜBİTAK ASELSAN Ctech ve TAI ortak çalışması sonucu haberleşme uydusunun çalışmalarına 2014’ün mayıs ayında başlandı.

Uyduların uzaya gitme tarihleri belirlenip vatandaşlarımıza sunuldu. Bu tarihler 5A uydusunun 2020’nin son çeyreğinde uzaya fırlatılması ile başlayacaktır. Bu uyduların yararlarını merak edenler için inceledik.

Uydu haberleşme kapasitesinin daha kaliteli bir sürece girmesine fayda sağlayacaktır. Kablo TV abone sayısının 1 milyon 100 bine ulaşığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu belirtti. Şu an ki abone sayısının 1 milyon 300 bini gördüğümüzün altını da çizdi. Hedeflenen Kablo Tv abone sayısını 1 milyon 400 bin olarak açıklayan Bakan, sürecin ilerleyişi hakkında da detaylı bilgilere yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu milli uydunun sermayesinin de yaklaşık 550 milyon olduğunu olduğunu Türk vatandaşlarına duyurdu . Hem yerli üretim hem de sermayesi milli olan bu uygular haberleşmede genişleme kapsamında ülkemizi ileriye doğru bir adım daha yaklaştıracaktır. Uzaya haberleşme uydusu gönderen 10 ülke arasında yerimizi bu sayede almış olduk.

Cumhuriyetimizin 100.yılında Türkiye uydusunu uzaya gönderiyor

Editör: Wan Haber