Çorlu'da 2012 yılında ortaya çıkan su tüketim rakamları dikkat çekiyor. Su tüketiminin 2012 yılı içerisinde 8 milyon metreküp olduğu Çorlu'da 88 bin 803 su abonesi bulunuyor. Her türlü verilerin titizlikle tutulduğu Çorlu Belediyesi'nde, Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, su tüketiminin dünya ortalaması diliminde olduğunu söyleyerek; "Çorlu ideal su tüketimi standartlarında su tüketiyor" dedi.
Çorlu Belediyesi her geçen gün daha da kurumsallaşıyor. Her türlü verinin ve istatistiğin titizlikle incelendiği ve raporlandığı Çorlu Belediyesi'nde 2012 yılının su istatistikleri de dikkat çekiyor. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, 2012 yılında Çorlu'da su ile ilgili her türlü bilgiyi en ince ayrıntısına kadar açıkladı. Çorlu Belediyesi'nde tutulan istatistiklere göre her türlü soruyu en kısa sürede yanıtlayan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "2012 yılı başında Çorlu'da su abonemiz 83 bin 984 idi" dedi.
ÇORLU'NUN SU ABONESİ 88 BİN 803
Önceki yıl 83 bin 984 olan su abone sayısıyla ilgili bilgiler veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "2012 yılı içerisinde 5 bin 571 yeni abone yapıldı. Çorlu'da yıl sonunda toplam 88 bin 803 su abonemiz bulunuyor. 2012 yılında Çorlu'da 8 milyon metreküp su tüketildi. 2011 yılında 12 bin 782 otomatik ödeme talimatımız varken, 2012 yılı sonunda otomatik ödeme talimatıyla su borçlarını ödeyen 16 bin 566 su abonemiz bulunuyor" diye konuştu.
Çorlu'da tüketilen su ile ilgili sorular sorduğumuz Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; "Fazla su tüketimini önlemek maksadıyla diğer belediyeler gibi Çorlu Belediyesi de tüketim arttıkça tarifenin arttığı ücret tarifesi uyguluyor. Bunun amacı hem su tüketiminin düzenlenmesi hem de gereksiz yere su tüketimini önlemek maksadıyla yapılmaktadır. Su tüketimi fazlalaştıkça su tarifesi yükseliyor, ortalama ideal bir su tüketimi yapılıyorsa ideal su tüketimi kapsamına giriyor" dedi.
ÇORLU'NUN 70 BİN ABONESİ İDEAL SU TÜKETİYOR
Su tüketiminin Çorlu'da hangi durumda olduğunu sorduğumuz Başkan Yardımcısı Sarıkurt; "Tüketim arttıkça tarifenin arttığı ücret tarifesi dikkate alındığında toplam 88 bin aboneden 70 bini dünya ortalaması diliminde ideal su tüketimi gerçekleştiriyor. 16 bin 515 abonemiz ise 2. dilimde su tüketimi yapıyorlar. Dünya ortalaması üzerinde dediğimiz, çok fazla su tüketen ise bin 906 abonemiz bulunuyor. Bu rakamları göz önüne aldığımızda Çorlu dünya standartlarında ideal su tüketimi diliminde su tüketmektedir. Bu da bizleri memnun etmektedir" diye konuştu.
Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ekiplerinin geceli gündüzlü çalıştığını belirten Başkan Yardımcısı Sarıkurt; "Bizim vatandaşlarımız büyük çoğunlukla borçlarını ödeme konusunda duyarlı davranıyorlar. 3 aylık raporlar alıyoruz ve bu raporlarda vatandaşlarımızın ödemelerini kontrol ediyoruz, su borçlarını ödeyip ödeyemediklerini, zamanında ödenip ödenmediğini çıkarıyoruz. Otomatik ödeme talimatı vermelerini tavsiye diyoruz, sıra beklemiyorlar, veznelerde boş yere zaman kaybetmiyorlar. O yüzden tüm su abonelerimize otomatik ödeme talimatı vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
(SŞ)

08.02.2013 20:18:03 TSI

Editör: Wan Haber