Kocaeli'de, Cumhuriyet Halk Partisi il binasını işgal ederek eylem yapan öğrencilere CHP destek verdi. Eylemcileri gözaltına almak için binaya girmek isteyen polis, CHP'lilerin engeli ile karşılaştı. 3 saat süren eylem sonunda eylemciler gözaltına alındı.
Kocaeli'de, üç gündür tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması için eylem yapan ve gözaltına alınan öğrenciler, bu kez CHP Kocaeli İl Başkanlığı binasını işgal etti. Binanın işgali sonrası cama çıkan eylemciler, pankart açarak slogan atmaya başladı. Bu sırada yüzlerce çevik kuvvet polisi olay yerine sevk edilirken, 112 ve itfaiye ekipleri çevrede önlem aldı. Eylem nedeniyle İzmit şehir merkezinde binlerce vatandaş toplanırken, bazı vatandaşlar tepki göstererek binaya çıkmak istedi. Bir anda tehlikeli bir gerginliğe dönüşen eylem nedeniyle polis ekipleri üst düzey güvenlik önlemi alarak provokasyonları engellemeye çalıştı.
Bu arada polis ekipleri eylemcileri çıkarmak için çıktıkları parti binasında kilitli kapıyla karşılaştı. Kapıyı açmak için CHP'lilerle irtibata geçen polis ise olumsuz yanıt aldı. CHP yönetiminin eylem yapan öğrencilere destek verdiği öğrenilirken, parti binası olması nedeniyle polisin içeriye girmesine de izin vermediler. CHP'nin avukatları da olay yerine gelirken, BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, bazı CHP'li yöneticiler ve sendikalardan öğretmenler eylemcilerle görüşmek üzere binaya çıktı. Eylemciler görüşmelerin ardından eylemlerini sonlandırdıklarını açıklarken, eylemcilerin binadan yaklaşık bir saat çıkmayarak içeride beklemesi dikkat çekti. Bu sırada içeride ise eylemcilere yemek verildiği iddia edildi. Yaklaşık bir saatlik sürenin ardından binaya giren çevik kuvvet ekipleri 2 eylemciyi gözaltına alarak binadan yaka paça çıkardı. Eylemcilerin gözaltına alınmaları sırasında polise hakaret ettikleri iddia edilen bazı sendika üyesi öğretmenler de gözaltına alındı.
(UU-Eİ-Y)

12.12.2012 18:27:16 TSI

Editör: Wan Haber