AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün Van'da ajans amirliği kuracağı müjdesini verdi.

İskele Mahallesi’nde çok uzun yıllardır kaderine terk edilmiş halde bırakılan Toprak Mahsulleri Ofisi silo ve binaları artık işlevsel hale geliyor. Milletvekili Arvas, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne ait Van’da bulunan tesisli ekibin alım ve satış dönemlerinde faaliyet gösterdiğini, geçici süreyle verilen hizmetin çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.

Çiftçiler ürünlerini düşük fiyattan satmak zorunda kalıyordu

Arvas, “Van’da Toprak Mahsulleri Ofisinin silo ve idari binaları mevcut olmasına rağmen alım ve satış dönemlerinde geçici görevlendirme ve sınırlı personelle hizmet verilmesi, verilen hizmeti düzensiz ve öngörülemez bir kamu hizmeti haline getirmekteydi. Geçici hizmet anlayışının olduğu Van’da, üreticilerimizin arpa ve buğday satışı sırasında çeşitli tüccarlar ve aracılar bu durumdan istifade ederek, ürünleri piyasadan düşük fiyata toplamakta üreticilerin zarar etmesine sebep olmaktaydı. Bu nedenle piyasada üreticinin aleyhine durumlar oluşmakta ve sunulan geçici hizmet süresi içinde ürününü satamayan çiftçiler, ürünlerini düşük fiyattan satmak zorunda kalmaktaydı." dedi.

"Kesintisiz hizmet verecek"

Kurulacak ajans amirliği ile söz konusu mağduriyet ortadan kalkacağını belirten Milletvekili Arvas "Artık kesintisiz hizmet verilecektir. 2020 yılında faaliyete başlayacak Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Amirliği, ürünler için belirlenen taban fiyatlar üzerinden alım yaparak çitçilerimize kazanç sağlayacaktır” dedi. İHA

Editör: Wan Haber