BURSA - Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS'li uyarılarına rağmen vatandaşlar, kendilerini, polis, savcı ve asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtan kontör dolandırıcıları tarafından mağdur ediliyor. Bursa'da emekli bir öğretmen, kendilerini polis olarak tanıtan zanlıların 'Hesaplarınızı PKK'lılar kullanıyor' şeklindeki senaryosuna inanarak verilen hesap numarasına 50 bin lira yatırdı. Olayın polise intikal etmesiyle harekete geçen ekipler, parayı Gaziantep'ye çekmeye gelen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Nilüfer ilçesinde ikamet eden emekli öğretmen E.T.'yi (57) arayan kimliği belirsiz kişiler, "Biz polisiz. Hesabınız terör örgütü PKK tarafından kullanılıyor. Hesabınızdaki parayı kurtarmak istiyoruz" diyerek, emekli öğretmenden işlemler için verilen hesap numarasına para yatırması gerektiğini söylediler. E.T.'nin şüphelenmemesi için telefonu yanındaki 'savcı' olarak takdim ettiği arkadaşına veren şüpheli, 'Endişe etme, paranı güvence altına alacağız' dedi. Paniğe kapılan emekli öğretmen E.T., hemen bankaya gitti. Hesabındaki 50 bin TL'yi verilen hesap numarasına yatıran E.T., dolandırıcıyı arayarak parayı yatırdığını söyledi. Bankadan ayrılan E.T., bir arkadaşına giderek parasını kendisini telefonla arayan kişilerin hesabına yatırdığını açıklayınca dolandırıldığını anladı ve '155 Polis İmdat Hattı'nı aradı. Paranın yatırıldığı bankayla irtibata geçen polis, hesabın bloke edilmesini sağladı. Dolandırıcının hesabının Gaziantep'te bir banka şubesine ait olduğunu belirleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdi.

Yeri henüz tespit edilemeyen kimliği belirsiz kontör dolandırıcısı Şanlıurfa'da Müzeyyen Ö.'ye (32) 2 bin TL yol parası gönderdi ve Gaziantep'te banka şubesine gitmesini istedi. Yola çıkan kadın, 2 saat sonra Gaziantep'e ulaşarak, bankaya yöneldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı güven timleri, parayı çekmek isteyen Müzeyyen Ö.'i suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan kadın, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

İfadesine başvurulmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen emekli öğretmen ise basın mensuplarının kendisini görüntülemesini engellemek için kabanıyla yüzünü kapattı. Emekli öğretmenin dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdığı para ise yeniden sahibine teslim edildi. CİHAN

Editör: Wan Haber