Burdur'un Bucak ilçesinde bazı mahallelerde yaşanan doğal gaz sıkıntısının hafta sonu sona ereceği belirtildi.
Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, Bucak ilçesinde yaşanan doğal gaz sıkıntısının geçici olduğunu, sıkıntının hafta sonu sona ereceğini açıkladı.
Toros Gaz Genel Müdürü Oktay Küp, Bucak ilçesinde yaşanan doğal gaz sıkıntısı hakkında bilgi sahibi olmayanlar ve altyapıya döşenen doğal gaz borularının çaplarının küçük ve yetersiz olduğu iddialarının yanlış olduğunu söyledi. Küp, "Bucak'ta yaşanan doğal gaz sıkıntısı nedeniyle konuya vakıf olmayan kişilerce doğal gaz alt yapısına döşenen boruların çapları düşük ve yetersiz olduğundan dolayı doğal gaz sıkıntısı yaşanıyor iddiaları bulunmakta. Doğal gaz altyapı boruları dört aşamalı kontrol ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) onayından sonra proje hayata geçirilir. Bu iddialar asılsız iddialar. Bucak'ta yaşanan doğal gaz sıkıntısı yeni yapılan ikinci doğal gaz istasyonuna gaz transferi esnasında olmuştur. Bucak'ın doğal gaz ihtiyacı daha önce tek doğal gaz istasyonundan karşılanıyordu. İlçede doğal gaza beklentilerimizin üzerinde bir talep olmuştur" diye konuştu.
Bugüne kadar 4 bin 800 müracaattan bin 635 aboneye doğal gaz verdiklerini kaydeden Küp, "Bucak ilçesinin doğal gaz ihtiyacını karşılayan tek doğal gaz istasyonun yetersiz kalması üzerine Mehmet Akif Mahallesi'ne ikinci istasyonunu yaklaşık bir ay gibi kısa sürede tamamladık. İkinci istasyona gaz aktarmaları esnasında bazı mahallelerde doğal gaz yetersizliği gözüktü. Aslında biz gaz düşüşü beklemiyorduk ama havaların çok soğuk geçmesi nedeniyle talihsizlik yaşadık. İkinci doğal gaz istasyonunda yapılan çalışmalar hafta sonuna kadar tamamlanacak. Hafta sonundan itibaren ilçede doğal gaz sıkıntısı kalkmış olacak" dedi.
(MA-SK-Y)

09.01.2013 12:14:16 TSI

Editör: Wan Haber