Brezilya Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim Gaziantep ile Brezilya ilişkilerinin bundan sonra daha çok ve sıkı gelişeceğini söyledi.
Jardim, Gaziantep Fahri Konsolosluğu'nun açılışı için geldiği Gaziantep'te, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i de makamında ziyaret ederek ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Bu gelişinin Gaziantep'e ikinci ziyaret olduğunu söyleyen Marcelo Jardim, Türkiye'nin en büyük pet şişe üreticilerinden Köksan A.Ş içerisindeki fahri konsolosluk biriminin açılışını gerçekleştirdiklerini ve resmi olarak Murat Kökoğlu'nu Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgesi için fahri konsolos ilan ettiklerini söyledi. Jardim, "Kendisi Brezilya'yı çok iyi tanıyor. Gaziantep olarak da burada bir takım inisiyatifler alarak, sanayi odalarını, girişimcileri harekete geçirip yatırıma teşvik ediyor. Bu konularda da yetenekli bir arkadaşımız" dedi.
Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Jardim, Türkiye ile Brezilya arasında yaşanan ilişkilere de değindi. Marcelo Jardim, iki ülkenin diyalog açısından altın çağını yaşadığını, bununla yetinmeyeceklerini, bu rüzgârdan yararlanarak ilişkileri daha yüksek rakamlara ve seviyelere çıkarmak istediklerini ifade etti. Jardim, "Somut İlişkileri geliştirmek için birbirimizi iyi tanımamız lazım. Gaziantep bir sanayi, turizm ve kültür kentidir. Turizm için de iş adamlarının gelmesi ve yatırımlar yapması gerekiyor" diye konuştu.
Gaziantep'te Brezilya Konsolosluğu'nun açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, buraya atanan Murat Kökoğlu'nun ise değerli bir sanayicinin oğlunun olduğunu ve kendini iyi yetiştirdiğini belirtti. Gaziantep'in modern ve tarihi yüzünü anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, "Medeniyetler beşiği ülkemizin her köşesi ayrı bir doğal güzelliğe ve tarihi zenginliğe sahiptir" diye konuştu. İki ülke arasında tesis edilen ortak ilişkilerin geliştirilerek devam ettirilmesinin önemini vurgulayan Başkan Güzelbey, "Bu ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Jardim'in kendisini ikinci kez ziyaret ettiğini ve resmi konsolosluktan sonra Gaziantep-Brezilya ilişkilerinin daha da artacağına dikkat çeken Güzelbey, Jardim ile sıcak ve hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Fahri Konsolos Murat Kökoğlu ise, kendisini ve heyeti kabul eden Güzelbey'e teşekkür ederek, "Benim burada en büyük hedefim Türk sanayicileri ile Brezilyalı sanayiciler arasında koordinasyonu sağlamak. Ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin arttırılmasını sağlamak"
(BB-ÖK-Y)

22.01.2013 17:44:12 TSI

Editör: Wan Haber