Karadeniz Bölgesi'nin ilk "Botanik Bahçesi"nin Ordu'da kurulması için başlatılan çalışmalarda imzalar atıldı.
Ordu'nun Eskipazar mevkisinde bulunan 186 dönümlük fidan üretim sahasında, "Botanik Bahçesi" oluşturulması için başlatılan çalışmalarda önemli mesafeler alındı. Botanik Bahçe'nin yapımı için Ordu Valiliği, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalandı.
İmza törenine Ordu Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, DSI 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Orman Bölge Müdür Vekili Kahraman Temur katıldı. İmza töreninden önce konuşan Ordu Valisi Düzgün, hedeflerinin 2013 yılı içerisinde Botanik Bahçe'nin alt yapı düzenlemesini bitirmek istediklerini belirtti.
Düzgün, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Ordu'nun çok uzun yıllardan beri beklediği projelerden olan, botanik parkı ile ilgili olarak Orman ve Su işleri Bakanlığımızın destekleri ile yürütülen Orman Bölge ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Botanik Bahçesi ile ilgili protokolü imzalamak üzere buradayız. Tabii ki ekim ayı içerisinde Botanik Bahçe'nin giriş kapısından başlayarak bazı ünitelerinin yapılması için Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından ihalesi yapıldı. Ancak Civil Deresi'nden bahçeye kontrollü su verilmesini temin etmek botanik bahçesi içerisinde yer alan göletlerin ve su arkları ile çalışmaları ise Devlet Su İşleri tarafından yürütülmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı olmuştu. Bu talimat doğrultusunda da Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlülüğümüz çalışmaları hızlı bir şekilde yerine getirecek. Bazı çalışmalar ihale kapsamında yürütülecek. Devletimizin sahip olduğu iş makineleriyle ve personelleri ile yürütülecek. Bu çalışmalara destek veren Orman Bölge Müdürlüğümüz ve DSI Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bundan sonra Botanik Bahçedeki çalışmalar daha hızlı ve seri şekilde işlevlerini göreceğiz."
DSI Bölge Müdürü Pehlivan ise, "Orman Bölge Müdürlüğümüz ile beraber proje çalışmalarına başlamıştık. Bu projelendirmede biz sona geldik. Elimizdeki proje ile birlikte ihaleye çıktık. 14 Ocak 2013'de buradaki yapım ihalesi gerçekleşecek. Proje kapsamında tahminen 9 bin 500 metrelik taşkın koruma duvarımız, kılavuz kanalı, civilden suyu alıp iletim yapısı ile beraber bu park alanına getiren projenin de ihalesine çıkıldı. Bu projenin Ordu'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Orman Bölge Müdür Vekili Temur, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2013 yılındaki en büyük hedeflerinin Botanik Bahçe'nin alt yapı çalışmalarını bitirmek olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
(RCP-SLH-Y)

11.01.2013 16:30:47 TSI

Editör: Wan Haber