Cem Bölükbaşı, 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren hızla olan ilgisi, onu motokros dünyasına yönlendirdi. 5 yaşında motokros yarışlarına katılmaya başlayan Cem, 6 yaşında Türkiye Şampiyonası’nda birincilik kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Babasının desteğiyle hız tutkusunu daha da ileriye taşıyan Bölükbaşı, bu alandaki başarısının ardından dijital yarış dünyasında da kendini kanıtladı.
I-Racing platformunda 80.000 kişi arasından ilk 35'e girerek sanal yarış dünyasında adından söz ettiren Cem, bununla birlikte 2017 yılında World’s Fastest Gamer Şampiyonası'na katıldı. F1 Esports’ta ise 70.000 yarışmacı arasında ilk 20’ye girerek Fernando Alonso’nun takımıyla yarışmaya hak kazandı.
Gerçek pistlere adım atmaya başladığında, 2017’de Abu Dabi’de dünya beşincisi, 2018’de ise Red Bull Toro Rosso takımıyla dünya ikincisi olarak uluslararası alanda önemli bir çıkış yaptı. Borusan Otomotiv Motorsport’un desteğiyle ilk uluslararası yarışına katılan Cem, 4 Haziran 2019’da çıktığı gerçek pistte klasman sıralamasında 3. oldu ve yarışta 5. sırada tamamladı. 1 Temmuz 2019’da ise ikinci uluslararası yarışını gerçekleştirdi.
2021’de F3 Asya Şampiyonası'nda BlackArts Racing takımında yarışan Cem, 15 yarışın tamamına katıldı ve toplamda 61 puan toplayarak şampiyonayı 9. sırada bitirdi. Çaylaklar klasmanında ise sadece Ayumu Iwasa'nın arkasında ikinci sırada yer aldı.
2022 yılında Formula 2'de Charouz Racing System takımıyla kariyerine devam eden Cem Bölükbaşı, genç yaşına rağmen motorsporları dünyasında hızlı bir yükseliş göstererek adını duyurmayı başarmıştır.