Askerlik görevini tamamlamak isteyenler 2021 yılı için bedelli askerlik ücretlerini araştırmaya başladı. Geçen senenin ilk altı ayının ardından bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 lira olarak belirlenmiştir. 2021 yılı bedelli askerlik ücreti belli oldu mu? Bedelli askerlik fiyatı ne kadar? İşte en çok arama yapılan o sorulara yanıtlar.

2021 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bir çok vatandaş 6 ay olan askerlik süresini en aza düşürmek için bedelli askerliğe başvuru yapmayı planlıyor. Yüksek fiyatlar konusunda dert yanan askerlik yükümlüleri fiyatların düşürülmesini talep ediyor. Ücreti her 6 ayda bir düzenlenen bedelli askerlik için yeni rakam da belli oldu. 2021 yılının ilk yarısında bedelli askerlik yapmayı düşünenler 39 bin 788 TL ödeyecek. Açıklanan bu rakamla beraber geçen yılın ilk 6 aylık dönemine oranla bedeli askerlik fiyatı 13,5 oranında artış göstermiş oldu.

DÖVİZLE ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU

Öte yandan askerliğini dövizle yapmak isteyenler için ise 2021 fiyatları açıklandı. Geçtiğimiz senenin ikinici alt aylık döneminde 5 bin 563 lira ödeyen yükümlüler bu senenin ilk bölümünde 4 bin 402 Euro para ödemesi gerçekleştirecek. Döviz kurundaki artış dövizle askerlik yapmak isteynlerin ödeyeceği ücrete yansıtılırken geçtiğimiz yıla nazaran ücretlerin 10 bin 437 lira düşürülüğü dikkat çekti.  

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler E-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Burada erteleme ve tecil işlemlerini iptal eden yükümlüler çıkan ekranda bedelli askerlik başvurusu yamak istediklerini belirtebiliyor. 

Editör: Wan Haber