Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Kaş ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, Büyükşehir Yasası ve 2-B alanları konusunda bilgilendirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, avukatlar Ümit Uysal, Çetin Manav ve Deniz Filiz Kaş ilçesini ziyaret etti. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin'in ev sahipliğinde belediye binasında düzenlenen
2-B ve yeni Büyükşehir Yasası'nın ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Mustafa Akaydın, Büyükşehir Yasası'nın gelecek yıldan itibaren geçerli olacağını söyledi. Bu yasanın Büyükşehir ile Kaş'ın ilişkilerini çok yakın hale getirdiğini belirten Başkan Akaydın, yasayla birlikte bazı zorlukların yaşanacağını kaydetti. Başkan Akaydın, "Hep birlikte uyum içinde bu sorunları ortadan kaldıracağız" dedi.
YASA GELECEK DÖNEM GEÇERLİ
Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda hangi işler varsa gelecek yıl bu işlerin Kaş için de geçerli olacağını ifade eden Başkan Akaydın, ilçedeki kanalizasyon, içme suyu, toplu ulaşım, sivrisinek mücadelesi, büyük ölçekli imar planları, çöplerin bertaraf edilmesi gibi önemli konuların gelecek dönemden itibaren Büyükşehir'e geçeceğini dile getirdi. Başkan Akaydın, şöyle konuştu:
"Yeni yasa hakkında dersimizi çok iyi çalışıyoruz. Ziyaretteki amaçlarımızdan biri halkı bu konuda bilgilendirmektir. Yeni yasa köyleri de etkileyecek. Artık köy de ev yapımı çok kolay olmayacak. Köyler 5 yıl sonra su tarifesine dahil olacak. Meralar ve köy varlıkları ortadan kaldırılacağı için muhtarlıklar ortadan kaldırılacak. Muhtarlık kaldırılacağı için köyün ortak malları belediyeye geçecek. Size şimdiden diyorum ki biz meraları rant için kullanmayız. Köyün ortak alanları şu an ne için kullanılıyorsa biz seçilirsek yine aynı amaç için kullanacağız."
AMAÇ VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRMEK
Toplantıda konuşan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise bu ziyaretlerle vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Köylünün ve çiftçinin çok zor durumda olduğunu kaydeden Kök, "Bu zor durumda olan sizlere çözüm bulmak için yanınıza geldik" diye konuştu. Kaş'ta önemli miktarda 2-B arazisi bulunduğunu ifade eden Devrim Kök, halkın bu konuda doğru bilgilendirilmediğini söyledi. Konularında uzman kişileri halkla buluşturacaklarını belirten Kök, her zaman halkın yanında olacaklarını açıkladı.
YASA ANAYASA'YA AYKIRI
Başkan Mustafa Akaydın'ın 2-B ve tarım alanları konusunda danışmanlığını yapan Orman Yüksek Mühendisi Özcan Çeltik ise konuşmacıları bilgilendirdi. Yoğun ilginin gösterildiği konferansta Çeltik, Türkiye'de en fazla 2-B alanının Aksu ve Kaş ilçelerinde yer aldığını açıkladı. 2-B arazileri satılacak edebiyatıyla vatandaşlardan uzun yıllar oy alındığını belirten Özcan Çeltik, "Türkiye'de 14 defa 2-B alanı satma girişimi oldu. Bu konuda çıkarılan son yasa Anayasa'ya aykırıdır. Bu yasayı çıkaranların amacı vatandaşların 2-B alanlarına sahip olması değil" diye konuştu.
2-B ARAZİLERİNİ SATMAYIN
2-B arazilerinin fiyatının henüz net olarak belirtilmemesinin altında farklı niyetlerin olduğunu kaydeden Çeltik, vatandaşlara 2-B alanlarını satmamasını ya da devretmemelerini önerdi. Gelişmeleri takip edebilmek ve baskı unsuru kurabilmeleri için vatandaşlara dernek kurmalarını öneren Çeltik, herkese ücretsiz danışmanlık verebileceğini söyledi.
Özcan Çeltik'in açıklamasının ardından avukatlar Deniz Filiz, Ümit Uysal ve Çetin Manav
2-B hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Aynı söyleşi Kaş'a bağlı Kasaba köyünde de gerçekleştirildi. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide vatandaşlar merak ettikleri soruların yanıtlarını konuşmacılara yönlendirdi.
AKAYDIN PAZARI GEZDİ
Söyleşilerin ardından Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler Kaş'taki pazarı gezdiler. Vatandaşlarla selamlaşan Akaydın, pazar esnafının sorunlarını dinledi. Kaşlıların yoğun ilgi gösterdiği Akaydın, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.
(SK-Y)

16.02.2013 15:14:13 TSI

Editör: Wan Haber