Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde faaliyet gösteren işyerlerinde denetimlerini sürdürüyor. Başiskele halkının sağlığı ve huzuru için denetimlerini sıklıkla gerçekleştiren Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerinde satışa sunulan tüm gıda malzemelerinin sağlığa uygun olup olmadığı, ürünlerin kullanma tarihleri, personellerin, depoların ve satış yapılan alanlardaki hijyen durumları titizlikle inceleniyor. Kurallara uymayan esnaflar hakkında cezai işlem uygulanıyor.
Başiskele'de bulunan Pazar yerlerinde' de denetimler yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı pazar yerleri hakkındaki yönetmelik gereği pazar esnafı kayıt altına alınıyor. Denetimlerle esnaf hem bilinçlendiriyor hem de eksiklerini görme konusunda yardımcı olunuyor.
Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Altıntaş, "12 Temmuz 2012 tarihinde çıkan pazar yerleri hakkındaki yönetmelikle ile ilgili olarak yapacağımız düzenlemeler nedeniyle semt pazarlarımızdaki esnafımızı sıklıkla ziyaret edeceğiz. 2013 yılı içerisinde var olan kayıtlarımızı güncelliyoruz. Pazarcı esnafımızdan tahsis belgeleri için istenen gerekli evrakları zabıta müdürlüğümüze getirmelerini istiyoruz" dedi.
(MA-MA)

15.02.2013 11:12:36 TSI

Editör: Wan Haber