Gaziantep'te kamu kurum ve belediyelerin yaptığı 64 ayrı tesis ve hizmetin toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Belediyesi tarafından 91 Milyon 924 bin TL'ye hizmete sunulan 29 projenin resmi açılışını yaptı.
Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen törene Başbakan Erdoğan ile birlikte; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve il protokolü katıldı.
Başbakan Erdoğan'ın salona girişinde, Şahinbey Belediyesi tarafından tribünde dev Türk bayrağı açıldı. Salonda bulunanları selamlayan Erdoğan, daha sonra yerine geçtiğinde Şahinbey Belediyesi Halk oyunları ekibi yöresel kıyafetleri ile özel bir gösteri yaptı.
Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, 64 ayrı tesis ve hizmetin açılışını yaptıklarını ifade ederek, "Bir tek açılış töreni ile bugün Gaziantep'e 1 milyar 200 milyon TL'lik yatırım ve hizmet kazandırıyoruz. Bunların içinde Şahinbey Belediyemizin 20 adet çocuk oyun parkını, 2 adet pazaryeri, 3 adet sosyal tesisi, Şahinbey Parkı ve Kapalı Spor Salonu'nun resmi açılışını yapıyoruz. Ayrıca Şahinbey Belediyemiz tarafından dar gelirli aileler için yapılan ve hak sahiplerine teslim edilen çok önemli bir proje olan Serinevler mahallesinde 300 evleri ve buradaki sosyal tesisleri resmi olarak hak sahiplerine teslim etmiş oluyoruz. Bu hizmetlerin hayırlı olmasını diliyor, bu anlamlı hizmetleri Gaziantep'e kazandırdıkları için Başkanımıza teşekkür ediyorum "dedi.
(FS-MEF-Y)

20.01.2013 12:28:00 TSI

Editör: Wan Haber