Atakum Kent Konseyi seçimsiz genel kurulu yapıldı.
Türkiş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen genel kurula Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Metin Tiryaki, Canik Kent Konseyi Başkanı Şenol Eren, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Osman Kara, Tekkeköy Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çilingir de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Atakum kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, "Siyasetin bu kadar hayatın her alanına girdiği bir ülkede, kent konseyleri halkı temsil eden, insanları bir araya gelerek partiler üstü konuştukları bir yer haline gelmiştir. Kent konseyleri bazen belediye ile bazen siyasi bir parti ile bağdaştırılıyor. Ancak biz bağımsız, kentin içerisinde bulunan her demokratik yapının her bireyin içine girip görüş ve önerilerini sunduğu bir platformdur" dedi.
Başkan Erkan daha sonra 2009-2012 yılları arasında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında slayt gösterisi eşliğinde genel kurula katılımcılarına bilgi verdi.
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, "Kent konseylerine büyük iş düşmektedir. Kent konseyleri bu konunun içinde hatta ortasında olursa, halkın bütününü kapsayacak aydınlatmayı, eleştiriyi yapabilirse çok iyi olacaktır düşüncesindeyim. Kent konseyinin kültür sanat alanında da bir sivil örgütlenmeyi gerçekleştirebileceğine inanıyorum. Bunun da Atakum'un geleceğinin şekillenmesinde çok önemli olacağını biliyorum. Siyasette katılımcılık çok önemlidir. Var olan sorunları halka anlatma, onları çözümün bir parçası yapma konusunda kent konseylerine büyük görev düşmektedir, bunu sizinle başarabiliriz diye düşünüyorum. Kenti ilgilendiren her şeyin konsey tarafından konu konu ele alınıp çözümü konusunda çaba göstermek gerekmektedir. Halkın el attığı her sorun çözüme kavuşacaktır" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

05.01.2013 17:47:25 TSI

Editör: Wan Haber