Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak ve ASO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğanlar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı makamında ziyaret etti.
Ankara'nın sanayileşmesi ve sanayinin önündeki sorunların konuşulduğu ziyarette, ASO, TÜSİAV ve Yenimahalle Belediyesi arasında yapılabilecek işbirliği imkanları masaya yatırıldı. Ankara'nın dört bir yanının sanayi olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir çarpık sanayileşmenin olmadığını ifade etti. Büyükşehirlerde yerel yönetimlerin sanayicilerle iç içe olmamasından da dert yanan Yaşar, "Yerel yönetimler, demokratik kitle örgütleri, sanayiciler, sivil toplum kuruluşları iç içe, istişare halinde olmalı. Şehrimizin geleceği için birlikte hareket etmeliyiz. Memur kentinden sanayi kentine giden Ankara'yı geleceğe daha planlı ve programlı hazırlamalıyız. Bu nedenle karşılıklı işbirliği ve diyalog çok önemli. Yenimahalle Belediyesi olarak Ankara'yı geleceğe taşıyacak her türlü projeye elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.
Kurumlar arası işbirliğinin şehirleşme açısından önemine değinen ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, bir şehri tarımıyla, sosyal hayatıyla, sanayisiyle, ticaretiyle bir bütün olarak ele almak gerektiğini söyledi. Özdebir, "Bütün bu alanların eşit düzeyde gelişimi sağlanarak ilin gelişmesi sağlanabilir. Ankaralılar olarak idareci, siyasetçi, yatırımcı olarak aynı hedefe aynı şekilde ve eş zamanlı atış yapılması gerekir" diye konuştu.
(BK-CC-Y)

10.01.2013 10:59:05 TSI

Editör: Wan Haber