Finlandiya Cumhuriyeti'nin Fahri Konsolosluğu Antalya'da açıldı.
Divan Antalya-Tayla Convention Center'de yapılan kokteyl törenine Finlandiya Cumhuriyeti'nin Ankara Türkiye Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Finlandiya Cumhuriyeti Ankara Konsolosu Tarja Parkkinen, Finlandiya Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu Koray Turan, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Finlandiya Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti Finladiya'dan Antalya'ya çok sayıda turist geldiğini belirterek Finlandiya vatandaşlarının buradaki sorunlarının çözümü için fahri konsolosluğun açılması gerektiğini bildirdi. Büyükelçi Vaskunlahti, Finladiya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğunun Türkiye ile Finlandiya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri tanıtma ve Finlandiya'nın yurt dışındaki imajının güçlendirilmesinde rol alacağını ifade etti.
Fahri Konsolosluğun Finlandiya vatandaşlarına danışmanlık ve rehberlik hizmeti vereceğini kaydeden Büyükelçi Vaskunlahti "Finladiya dünya çapında 400'den fazla fahri konsoloslukta temsil edilmektedir. Finlandiya'nın Türkiye'de beş konsolosluğu bulunmaktadır. Fahri konsolosluk ağımız yeni açılan Antalya ve Alanya fahri konsolosluklarımız ile daha da güçlendirilmiştir" dedi.
Böylesi onurlu bir göreve layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Antalya Fahri Konsolosu Koray Turan ise konsolosluğun yetki alanının Antalya merkez, Elmalı, Finike, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca ve Serik İlçeleri olduğunu bildirdi.
(UG-SK-Y)

15.02.2013 14:42:11 TSI

Editör: Wan Haber