Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Ankara Kalkınma Ajansı'nın '2012 yılı Mali Destek Programları' kapsamında, Ankara'da kamu, özel sektör ve sivil toplum alanlarında faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlarımıza toplam 27 milyon lira tutarında mali destek sağlanacaktır" dedi.
'Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı' Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi'nde gerçekleştirildi. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, yaptığı konuşmada, Türkiye'de kurulan 26 Kalkınma Ajansından biri olan Ankara Kalkınma Ajansı'nın, faaliyete başladığı 2010 yılı sonu itibarıyla kurumsallaşma çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladığını belirterek, ajansın teknik kapasitesi yüksek 45 personeli ile Başkent'te yaşam kalitesinin artırılması amacıyla başta planlama çalışmaları olmak üzere mali ve teknik destek uygulamaları, yatırım takip ve koordinasyon faaliyetleri ile bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılından bu yana bölgedeki kurum ve kuruluşlara yaklaşık 27 milyon lira mali destek sağladığına dikkati çeken Balcı, "Şu ana kadar Ankara Kalkınma Ajansı'na 609 proje ve faaliyet başvurusunda bulunulmuş, bunlardan 214 tanesine mali ve teknik destek sağlanmıştır. Projeler kapsamında sağlanan eş finansmanlarla birlikte yaklaşık 47 Milyon liralık kaynak Ankaralıların hizmetine sunulmuştur. Bugün, Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2012 yılı Mali Destek Programlarının tanıtımını yapıyoruz. Programlar kapsamında Ankara'da kamu, özel sektör ve sivil toplum alanlarında faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlarımıza toplam 27 milyon lira tutarında mali destek sağlanacaktır" dedi.
Ajansın öngörülen eş finansmanla birlikte yaklaşık 40 milyona ulaşacak kaynağının 'Bölge Planı' öncelikleri kapsamında düzenlenen 4 farklı program çerçevesinde kullandıracağını anlatan Balcı, bu başlıkların çevreye duyarlı yenilikçi uygulamalar mali destek programı, kırsal kalkınma mali destek programı, turizm mali destek programı ve sosyal kalkınma mali destek programı olduğunu ifade etti.
'Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı' hakkında bilgiler veren Balcı, 12 milyon liralık bütçesi bulunan bu program ile çevre ve enerji kaynaklarının etkin yönetimine, çevre dostu yenilikçi ürünlerle sürdürülebilir gelişmenin hızlandırılmasına destek sağlanacağını söyledi. Bu çerçevede Ankara'da yenilenebilir enerji, bilişim, sağlık teknolojileri ile iş ve inşaat makineleri sektörlerinde çevre dostu yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve bu sektörlere yönelik üretim yapan işletmelerde temiz üretim uygulamalarının yaygınlaştırılması hedeflendiği söyleyen Balcı, bu kapsamda hazırlanacak her bir projeye 750 bin TL'ye kadar destek verilebileceğini dile getirdi.
(EY-ÖK-Y)

10.12.2012 15:29:52 TSI

Editör: Wan Haber