Sigaranın yüksek oranda bağımlılık yaptığı biliniyor ve bu yüzden sigarayı bırakmak biraz zor gibi görünüyor olabilir ama aslında hiç de zor değil. Sigarayı bırakmanın birçok yolu bulunuyor. Sigara tüketenler, bir bağımlı olarak sigara içiyor olmasına rağmen sigaranın ciddi zararlarını biliyor ya da öğrenince bırakmak için çabalıyor. Bu konuda halk arasında birçok yaygın yöntem bulunuyor. Örneğin sigarayı bırakmak isteyenlere en çok patlıcan yemeleri tavsiye edilir. Zira patlıcanın içinde doğal bir halde nikotin bulunur ve sigaranın bağımlılık yapan maddelerinden biri de nikotindir.

ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı Ne Yapar?

İnsan vücudunda nikotin vardır fakat sigara içenlerde bu seviye oldukça yüksektir. Sigara içen insanların vücudundaki nikotin seviyesi düşmeye başladığında, kişide sigara içme isteği başlar. Bununla birlikte kişi de sigara içerek vücudunun sigara isteğini karşılamış olur. Fakat bu ihtiyacı karşılamanın tek yolu sigara içmek ya da patlıcan yemek değildir. İlk olarak sigarayı bırakmak isteyen kişinin, her ne kadar klişe de olsa kendi iradesiyle buna kesin bir şekilde karar vermesi gerekir.

Büyük bir kararsızlıkla bırakılan sigaralar, maalesef kalıcı olmayabilir. Fakat bu konuda kararsızlık yaşayanlar ve bir türlü sigarayı bırakmaya net karar veremeyenler için devlet destek olur. Bu sebeple sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak amacı ile ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı kurulmuştur. ALO 171, hem sigarayı bırakmak isteyenlere hem de sigarayı bırakanlara destek olur. Bu kişileri motive etmek ve sigarayı bırakmak isteyenlere nasıl bırakacaklarını anlatmak suretiyle, ALO 171 vatandaşlara hizmet verir. 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren ALO 171, birçok vatandaşın sigarayı bırakmasında önemli rol oynamıştır. ALO 171’i her an arayarak sigara bırakma konusunda destek isteyebilirsiniz.

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber