Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2012 olağan mali genel kurulu gerçekleştirildi. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu'nda yapılan mali genel kurulda, Başkan Adal Altay'ın faaliyet raporu onay aldı.
Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birlik Koordinatörü Selahattin İspir, Halk Bankası Aliağa Şube Müdürü Levent Topçu, Bayraklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayrullah Şahin, İzmir Birlik yöneticisi ve Dikili Kooperatifi Başkanı Salih Zeki Koç, Aliağa Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Raşit Özkan, Özgedik Kooperatifi Başkanı Halit Çetin, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren katıldı. Divan başkanlığını Ahmet Dere'nin yaptığı genel kurulda 521 üyeden 118'i yer aldı. Genel kurulda konuşan Bölge Birliği Genel Koordinatörü İspir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nin esnafın can simidi olduğunu söyledi. Kooperatifin hiçbir ortağını kara listeye sokmadığını belirten İspir, gününde ödenemeyen senetlerin bankaya başvurularak, kooperatif takibine alınarak protesto olmasının engellendiğini belirtti.
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay da, esnafın banka banka dolaşıp kredi aramasına gerek olmadığını, her türlü sorunları için kendilerine ile Esnaf ve sanatkarlar Odası'na başvurabileceklerini belirterek, "Siz bana bir adım gelin, ben size koşa koşa gelirim. Bankalarla hiçbir sorunumuz yok. 2012 yılında 7 trilyon küsur TL kredi dağıttık. Bunların içinde 50 tanesi yeni esnaf, yani kooperatifimizden ilk defa kredi kullanan esnaf. Bankanın da yeni esnafa çok özen gösteriyor. Kooperatifimizin durumu çok iyi. Para sorunumuz yok" dedi.
(HE-ERG-Y)

07.02.2013 13:03:40 TSI

Editör: Wan Haber