AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 3 Ocak tarihinin Mersin halkı için bağımsızlığı ifade ettiğini belirterek, halkın Kurtuluş Günü'nü kutladı.
AK Parti İl Başkanı Salt, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun yıldönümü ve yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı. 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 91. yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutladıklarını kaydeden Salt, Mersin halkı için bağımsızlığı ifade eden oldukça önemli ve özel bir gün olan bu tarihin, Mersin'in yeniden doğuşu olduğunun altını çizdi. 91 yıl Önce Mersinlilerin birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi sonucunda çekilen acılar bittiğini ve Fransız işgalinin sona erdirildiğini vurgulayan Salt, mesajında, "Kuva-i Milliye ruhuyla kurtuluş destanı yazan, canlarını hiçe sayıp işgalcilere karşı mücadele ederek şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diler, kahraman gazilerimize şükran, minnet ve sevgilerimizi sunarız. Tüm Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım" dedi.
Halkın yeni yılını da kutlayan Salt, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Birlik ve beraberlik, kardeşlik duygusu ve dayanışma içerisinde geçen 2012 yılını acı ve tatlı hatıralarıyla geride bıraktık. Türk milleti, farklı değerleri bir arada yaşatan, farklılıkları zenginlik kabul eden bir millet olarak, tüm unsurlarıyla, tüm etnik kökenleriyle, tüm inanç grupları ve mezhepleriyle, bin yıllar boyunca olduğu gibi gelecekte de iç içe, dostça, kardeşçe, dayanışma içinde yaşamaya devam edecektir. Bu duygularla, tüm Mersin halkının yeni yılını kutluyor, ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için huzur ve barış dolu aydınlık bir gelecek temenni ediyor, 2013'ün hayırlara vesile olmasını diliyorum."
(KYM-Y)

01.01.2013 11:40:37 TSI

Editör: Wan Haber