Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Mardin milletvekilleri Muammer Güler ve Gönül Bekin Şahkullubey MÜSİAD Mardin Şubesi'ni ziyaret etti.
MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar Mardin'de yaşanan sorunlar hakkında milletvekillerine bilgi aktardı. Tarım kenti olan Mardin'de en kısa zamanda GAP çerçevesi kapsamında acilen sulama kanallarının bitirilmesi, bunun yanında sulama için hayati öneme sahip olan gölettin yapılması gerektiğini belirten Dündar, "Bunların bitirilmesi durumunda Mardin'de yaşanan işsizlik ve elektrik sıkıntısı bir nebze de olsa çözülecektir. Bacasız olarak tabir edilen turizmin gelişmesi için de yer altı çalışmalarının en kısa zamanda bitirilmesinin elzem olduğunu, gelen turistlerin Mardin'de birkaç gün konaklaması için alternatif uygulamaların yapılması gerektiğine inanıyorum. Hükümetin açıkladığı teşvik paketinde Mardin'in en cazip olan 6. bölgede yer almasına rağmen hiç yatırımın olmaması ciddi anlamda masaya yatırılması gereken bir husustur" dedi.
Gerekli notları alan milletvekilleri; sorunların takipçisi olduklarını, yapılması gerekenler hususunda ciddi efor sarf ettiklerini, bu sorunların en kısa zamanda çözüleceğini ve Mardin'in de hak ettiği yere geleceğine inandıklarını ifade etti.
(MA-AKK-Y)

29.12.2012 14:27:51 TSI

Editör: Wan Haber