Afyonkarahisar'da Ataköy seferini yapan halk otobüsü, kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından taşlandı. Yolcular panik yaşarken, olay anı ise otobüsün içerisinde bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Ataköy Yavuz Selim İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Merkezden aldığı yolcularla Ataköy'e doğru hareket eden 68 sefer sayılı özel halk otobüsü, son durakta yolcularını bıraktı. Burada merkeze götürmek üzere duraktan yolcu alan özel halk otobüsü, merkeze doğru hareket etti. İçerisinde 5 yolcunun bulunduğu halk otobüsündeki yolculardan biri, Yavuz Selim İlköğretim Okulu durağına geldiğinde ayağa kalkarak inmek için butona basıp arka kapıda beklemeye başladı. Bu sırada gürültüyle içeriye taşlar yağmaya başladı. Gürültüyle birlikte kendilerini oturdukları koltuklardan yere atan yolcular, bir süre olayın şaşkınlığını yaşadı. Sürücü Erol Yıldırım ise hemen aracı sağa park edip kapıları açarak önce sağlık durumlarını sorduğu yolcuların aşağı inmelerini sağladı.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLENDİ
Otobüs içerisindeki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler, yaşanan olayın yolcular arasında nasıl bir korku ve paniğe yol açtığını göz önüne sererken, sürücü Erol Yıldırım ise taşların geldiği koltukta oturan yolcunun, inmek için ayağı kalkıp arka kapıya doğru ilerlememesi durumunda ciddi bir şekilde yaralanmış olacağını söyledi.
İki yıldan bu yana özel halk otobüsü sürücüsü olarak çalıştığını anlatan Yıldırım, olayı şöyle anlattı:
"Saat 21.00'de Kışlacık'tan merkeze doğru gitmek üzere hareket ettik. Aracın içerisinde 5 yolcu vardı. Yavuz Selim İlköğretim Okulu önüne geldiğimizde ben okul bahçesinde 4-5 şahsın olduğunu gördüm. Daha sonra o şahısları geçtikten sonra bir anda bir gürültü koptu. Hemen yavaşladım, arkamı döndüm, bir baktım yolcular yerde ve aracın içerisinde taşlar vardı. Allah'tan aracın içerisinde kadın ya da çocuk yolcu yoktu. Eğer yolcu inmek için oturduğu koltuktan kalkmasaydı taş onun oturduğu camdan kesin kafasına gelecekti. Olayın şokunu atlattıktan sonra aracı sağa park ederek yolcuları indirdim ve polisi aradım. Aşağı inip baktığımızda çevrede kimse yoktu. Ben 2 aydır bu hatta görevliyim, başıma ilk defa böyle bir olay geldi" diye konuştu.
Yaşanan olayın ardından araçta yaklaşık bin TL tutarında maddi hasar meydana geldiği bildirildi.
(GC-SK-GS-Y)

29.12.2012 12:41:11 TSI

Editör: Wan Haber