Çubuk Ticaret Meslek Lisesi'nin de ortak olduğu 'Küresel Rekabet Ortamında Dış Ticaret İşlemleri' adlı Avrupa Birliği projesi ile Almanya'ya gidecek olan öğretmen ve öğrenciler, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yozgat Çekerek Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Çubuk Ticaret Meslek Lisesi'nin de ortak olduğu 'Küresel Rekabet Ortamında Dış Ticaret İşlemleri' adlı Avrupa Birliği projesi ile Almanya'ya gidecek olan öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti. Ziyarette proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Çubuk Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansman Öğretmeni M. Emin Öztürk, proje ile KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmenin amaçlandığını söyledi. Proje ile birlikte ilk defa yurtdışına çıkacak öğrencilerin hayatlarında olumlu yönde bir gelişme olacağını anlatan Öztürk, "Öğrencilerimiz yurtdışı deneyimlerini ileride çalıştıkları iş yerlerine aktaracak ve böylelikle ülkemizin gelişmesine katkı vereceklerdir" dedi.
Projelerinin ilçede AB projeleri kapsamında Leonardo da Vinci IVT Mesleki Eğitim Projesi olarak kabul edilen ilk proje olduğunu vurgulayan Çubuk Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Müslüm Demir ise, bu kapsamda Almanya'nın Frankfurt şehrine götürdükleri 7 öğrencinin bir ay boyunca eğitim ve staj faaliyetlerine katılacaklarını kaydetti. Okul olarak Ocak ayında da iki yeni proje ile AB'ye müracaat edeceklerini ifade eden Demir, "Bu işi bilen ve önem veren bir yönetici olarak bizi kabul etmenizden dolayı size teşekkür ederiz. Gerçekten de öğrencilerimizle birlikte bizi çok iyi ağırladınız. Öğrencilerimize ve bize gittiğimiz yerde ülkemizi ve ilçemiz en iyi şekilde temsil etmemiz için verdiğiniz tavsiyeler ile anlamlı hediyeler bizi ziyadesi ile mutlu etti" diyerek okul ve öğrencileri adına teşekkür etti.
Ziyarette gittikleri ülkede ve şehirdeki kurum, kuruluş ve öğrencilere vermeleri için çeşitli hediyeler veren Başkan Özden, "Gittiğiniz yerlerde ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ediniz. Mutlaka orada muhatap olduğunuz insanlara ülkemizi çok iyi bir şekilde anlatın. Sizler aynı zamanda birer kültür elçisi olduğunuzu sakın unutmayın. Bizi temsilen muhataplarınızı ilçemize ve festivalimize davet ediniz. Staj sürenizde mesleğinizle ilgili konuları adeta hıfz ederek, yabancı dil konusunda kendinizi geliştiriniz" diye konuştu.
Çubuk Belediyesi olarak yaptıkları AB projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Özden, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti'nde 18-30 yaş arası gençleri dil eğitimi ve farklı kültürleri tanıma amacıyla çeşitli Avrupa ülkelerine göndereceklerini söyledi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Özden, öğrencilerin iki ülke arasında da kıyaslamalar yapmalarını ve bunlar hakkında notlar almalarını istedi.
(BK-CC-Y)

28.01.2013 10:51:15 TSI

Editör: Wan Haber