Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı Müsteşar Michael Miller, Mardin'e geldi.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret eden Michael Miller, Vali Ayvaz'dan Tarihi Dönüşüm Projesi hakkında bilgi aldı. Projenin 7 bin yıllık tarihi kenti betondan arındırma adına çok önemli bir proje olduğunu belirten Vali Ayvaz, 30 medeniyete ev sahipliği yapan, farklı dinleri ve dilleri bir arada barındıran Mardin'i dünya kenti yapmak için çalıştıklarını söyledi. Proje kapsamında ilk etapta 570 beton binanın yıkılacağını belirten Vali Ayvaz, "Şu ana kadar 140 bina yıkıldı. Geri kalan 430 binayı 2014 yılına kadar yıkmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında Avrupa Birliği'nden de destek aldık. 2014 yılında Mardin UNESCO'ya başvurusunu yapacak. İnşallah kabul görür. Çünkü Mardin farklı dinleri ve dilleri ile bir dünya kenti haline geldi" dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı Müsteşar Michael Miller ise, Mardin'e her gelişinde tarihi kentten etkilenerek ayrıldığını söyledi. Miller, "2 yıl önce Mardin'e geldim. 2 yılda Mardin'de önemli değişiklikler gördüm. Tarihi Dönüşüm Projesi'nin Mardin'in tarihi dokusunu koruyacağına inanıyorum" diye konuştu.
(MA-RB-CC-Y)

15.12.2012 15:56:50 TSI

Editör: Wan Haber