CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Başbakan'ın bugün açıkladığı programda beni en çok sevindiren, insan odaklı büyümeden bahsetmesi oldu. Aynı noktaya geldiğimiz için mutluluk duyuyorum" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 2015 bütçeleri üzerinde söz alan milletvekilleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün açıkladığı, öncelikli dönüşüm programlarının 1. grup eylem planlarına değindi.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Türkiye ekonomisinin bir yol ayrımında olduğunu iddia ederek, ülkenin, yapısal önlemleri almaması halinde, yüzde 3 civarında bir büyümeyi taşımak zorunda kalacağını söyledi.

"HEDEFLERİ SON DERECE HAYALCİ BULUYORUM"

Başbakan'ın bugün açıkladığı plandaki hedefleri duyduğunda kulaklarına inanamadığını ifade eden Sarı,"Bugün basın toplantısında tespit edilen, ele alınan yaklaşımı doğru bulmakla beraber, hedefleri son derece hayalci görüyorum. Burada ben ayakları yere basmayan hedefler manzumesi ve silsilesi görüyorum" diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Elazığ Alacakaya'daki krom madeninde meydana gelen kazada bir işçinin öldüğünü belirterek, işçiye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı planı "gündemi değiştirmeye yönelik gayret" olarak algıladığını belirten Akçay, "9 madde açıklandı. 2 ya da 3 gün konuşulacak, tartışılacak. Birkaç hafta daha geçecek bir 5 madde daha açıklayacak" diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da plana değinerek, "Başbakan ve ekonomiden sorumlu 10 tane bakan, arıza yapmış ekonomi arabasının arkasına geçmiş itiyorlar" şeklinde konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Başbakan'ın bugün açıkladığı programda kendisini en çok sevindiren hususlardan bir tanesinin, Davutoğlu'nun insan odaklı büyümeden bahsetmesi olduğunu vurgulayarak, "2011'de seçime girerken bizim yayınladığımız ekonomi programının adı da insan ve üretim odaklı ekonomiydi. Aynı noktaya geldiğimiz için mutluluk duyuyorum. Biz 2011'de söylemişiz, siz 2014'te söylediniz" şeklinde konuştu.aa

Editör: Wan Haber