Samsun'un Vezirköprü ilçesinde inşaatı devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi için din görevlileri 40 bin TL nakdi yardımda bulundu.
Vezirköprü ilçesinde yapılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi için İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk'ün öncülüğünde Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Diyanet-Sen, Diyanet Vakıf-Sen, Diva-Sen üyeleri ve din görevlileri arasında yardım kampanyası başlattı.
Toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, "Gerek ülkemizin değişik yerlerinde ve gerekse Vezirköprü'de birçok cami ve Kur'an kursu gibi hayır işinde öncülük yapan fedakar ve çalışkan görevlilerimiz geçmişte olduğu gibi kendi katkıları ile bu önemli hizmetin öncüsü olmuştur. Bizler kurum olarak İmam Hatip Liseleriyle etle tırnak gibiyiz. Bizim için cami ve Kur'an kursu inşaatından hiçbir farkı yoktur. Hepimizin menşei olan Anadolu İmam-Hatip Lisesi inşaatının sizlerin öncülüğünde Vezirköprülü hayırseverlerin de katkılarıyla en kısa zamanda tamamlanarak eğitim-öğretime başlayacağını ümit ediyorum. Şimdiden bağış yapan din görevlilerimizi ve hayırsever vatandaşlarımızı kutluyorum" dedi.
Kampanyada yaklaşık 40 bin TL nakdi yardımda bulunan din görevlileri, "Bundan sonrada yine canla başla çalışıp gönlümüzü ortaya koyup maddi ve manevi her türlü katkı sağlamaya her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dediler.
(SAM-SLH-Y)

03.01.2013 15:38:50 TSI

Editör: Wan Haber