Van Kahvaltısı Derneği Yönetimi ve üyeleri, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit’i makamında ziyaret ederek, yaşadıkları sıkıntılardan dert yandı. Fırıncı esnafının kahvaltı ürünlerini satmasıyla birlikte büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan üyeler, Başkan Bozyiğit’ten bu adaletsizliğe son verilmesini istediler. Van kahvaltı ürünlerinin başta ekmek fırınlarında olmak üzere gelişi güzel bir şekilde birçok yerde satılmaya başlandığını vurgulayan Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, üyelerinin işlerinin iyice düştüğünü belirtti. Bunun önüne geçilmemesi durumunda herkesin iş yerinde istediği ürünü satabileceğini anlatan Caner, “Ruhsatında ekmek fırını üretimi ve satışı ibaresi yazıyor ama aynı zamanda kahvaltı ürünü satıyor. O da yetmiyor, tavuk dürüm satıyor. Bu da biz ve diğer sektörlerdeki esnaflarımızı kötü etkiliyor. Bu ilimizin ekonomisine de zarar verdiği gibi işsizliğin artmasına da neden olmaktadır. İş yapamaz duruma gelen esnafımız ister istemez kepenk kapatmak durumunda kalıyor. Sizlerden tek istediğimiz bu düzensizliğe, bu adaletsizliğin önüne geçerek son vermenizdir” dedi.


Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit ise, bu başıboşluğun farkında olduklarını, ama en kısa zamanda buna gerekli düzenlemeyi getireceklerini belirtti. Yapılan ikazlara uymayan bu esnaflara gerekli cezai işlemlerin yapılacağını anlatan Bozyiğit, “İlimizde artık ahbap çavuş ilişkisi olmayacak ve buna müsaade etmeyeceğiz. Ruhsatındaki mesleğinin yanı sıra diğer esnaflarımızın da işlerine el atan bu esnaflarımızı bir kez uyaracağız. Başta fırıncılar olmak üzere aynı iş yerinde ikinci bir iş yaparak diğer kesimlerin ekmeğine göz dikenlerin gözünün yaşına bakmayacağız. Ayrıca birçok yerin ruhsatsız hizmet verdiğini de bilmekteyiz.

Biz denetimlerimize başlamadan bu tür faaliyetlerde bulunanların söylediklerimizi dikkate almalarını bekliyoruz” dedi.


Diğer üyelerinde aynı sıkıntıları dile getirmelerinin ardından Başkan Bozyiğit bu sorunun her daim takipçisi olacaklarını kaydetti.

Editör: Wan Haber