Söz konusu giriş tabelası, bırakın şehir girişlerini, birçok ilçenin ve kasabanın giriş tabelasından bile kötü. Vatandaşlar, bir insan boyunu geçmeyen ve sadece Kürtçe yazılı olan giriş tabelasının Van için utanç verici olduğunu belirtiyor.

Edremit İlçesi’nden Van’a gelindiğinde Hilton Oteli’nin yakınında servis yolunun sağ bölümünde yer alan küçücük şehir giriş tabelası tepki topluyor. Vatandaşlar, ülkedeki birçok kasabanın bile şehir girişinin bu kadar ilkel ve kötü durumda olmadığını söyleyerek, “Söz konusu şehir giriş tabelası minik ve sadece Kürtçe yazılı görüntüsüyle ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşmuş bir kente yakışmıyor. Yeni Büykükşehir Belediyesi yönetiminin mutlaka bu tabelayı sökerek, güzel bir şehir giriş tabelası yapmasını istiyoruz” yorumlarında bulunuyorlar.

Ülkedeki birçok şehir, ilçe ve kasabanın girişinin görsellik açısından çok mükemmel olduğunu, Van’da da bu yönde bir çalışmanın başlatılmasını isteyen vatandaşlar, “Kentimizin Edremit girişinde servis yolunun sağında bulunan bu çirkin tabelasının kaldırılmasını istiyoruz. Van büyük bir şehir. Van’ın nüfusu tabeladaki gibi 353 bin değil. Kent merkezinin merkez ilçe ve mahallelerle birlikte doğru nüfusu yazılmalı. Bu şehrin toplamda 1 milyonu aşkın bir nüfusu bulunuyor. Son yıllarda birçok alanda yenilikler ve şehirleşme açısından önemli bir gelişme kazanan Van’ın, böylesi bir giriş tabelası ile temsil edilmesi utandırıcıdır. Yeni Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Şehir giriş ve çıkışlarına modern düzeyde ‘Hoşgeldiniz’ ve ‘Güle Güle’ tabelalarının tüm yolu kapsayacak genişlik ve güzellikte yapılmasını arzuluyoruz” yorumunu yaptılar.

Bölge: Bişar Ulutaş

Editör: Wan Haber