Aslında bildiğimiz isimlerin aslen nereli olduklarını öğrenip, kısaca hayatlarına dokunacağız.

Uğur Yücel

Uğur Yücel 1957 doğumlu, aslen Vanlıdır. Kendisini televizyon ekranlarından tanıyoruz. Birçok dizi ve filmlerde rol almasının yanında senarist ve yönetmenlik de yapmıştır.

Funda Arar

Funda Arar 1975 yılında doğmuştur. Baba tarafından aslen Vanlıdır. İlköğrenimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Muğla’da ve Adapazarı’nda tamamlamıştır. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmuştur.

Erol Evgin

Erol Evgin 1947 yılında doğmuştur. Aslen baba tarafından Vanlıdır. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi’nde okumuştur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü tamamlamıştır.

İlker Kaleli

İlker Kaleli 1983 yılında doğmuş, baba tarafından Vanlıdır. Zor bir çocukluk geçiren Kaleli daha 17 yaşındayken kendi evine çıkmıştır. İstanbul’da Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi okurken aynı zamanda iki sene boyunca Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları’nda eğitim almıştır.

Sinan Çetin

Sinan Çetin 1953 yılında Van’da dünyaya gelmiştir. Aslen de Vanlıdır. Plato film şirketinin sahibidir. Türkiye’nin önemli yönetmenlerindendir.

Editör: Wan Haber