Ünye Ziraat Odası Başkanlığı'na İsmail Şirin'in yerine yönetim kurulu kararıyla getirilen Osman Sarıkahraman, bunun bir görev değişikliği olduğunu ve Ordu Ziraat Odası'nda yaşananlarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
Ünye Ziraat Odası'nda gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında tüzük gereği yapılan seçime İsmail Şirin'in yanı sıra Osman Sarıkahraman da aday oldu. 7 kişilik yönetim kurulu üyelerinin 5'i Osman Sarıkahraman'a 'evet' derken, 1 üye de İsmail Şirin'i tercih etti.
2 yıl süreyle Ünye Ziraat Odası Başkanlığı'nı yürütecek olan Osman Sarıkahraman, yönetim kurulunda yapılan değişikliğe ilişkin bir açıklama yaptı. 8 yıldır Muhtarlar Derneği Ünye Şube Başkanlığı görevini sürdürürken bunun yanı sıra Ünye Ziraat Odası'nda 10 yıldır muhasip üye ve yönetim kurulu ikinci başkanı olarak görev yapmakta olduğunu belirten Osman Sarıkahraman, "Dün itibari ile genel merkezimizden gelen bir genelge doğrultusunda; 4 yıllığına seçilen Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri, her iki yılda bir de yönetim kurulu ve meclisin kendi içinden organ değişikliği yapabiliyor. Bugüne kadar böyle bir şey hasıl olmamıştı ve gündeme gelmemişti. Ama bu dönemde bu genelgeyi ben ve arkadaşlarımız değerlendirmeye aldık ve dün itibari ile meclis başkanlığında ve yönetim kurulu başkanlığında bir değişikliğe gittik. Meclis başkanlığına eski başkan Mehmet Sobi ile birlikte Kemal Bıçakçı aday oldular. Kemal Bıçakçı, 7 oya karşılık 14 oy alarak meclis başkanlığına seçildi. Ben de yönetim kurulu başkanlığına aday oldum ve 7 oyun 5'ini alarak Ünye Ziraat Odası başkanlığına seçildim" dedi.
"Önümüzde iki yıllık bir süreç var, bu iki yıllık süre içinde Ünye Ziraat Odası'nı bulunduğu yerden daha yukarılara çıkarmaya çalışacağız" diyen Sarıkahraman, "Geçmiş 10 yıla baktığımızda Sayın İsmail Şirin başkanlığında çok güzel işler yaptığımızı söyleyebilirim. Ordu'daki ziraat odaları içinde Ünye'yi gıpta ile bakılacak bir hale getirdik. İsmail Şirin başkanımız halen yönetim kurulu üyemizdir. Kendisi ile çok güzel şeyler yaptık. Sayın başkanın engin deneyimlerinden tecrübelerinden her zaman faydalanacağız. Bu bir bayrak yarışı ve görev değişikliği, bir kan değişimi de denebilir. Dolayısıyla yolumuza devam edeceğiz ve ziraat odasını bugünkü yerinden daha iyi yerlere çıkarmak için yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Bu değişikliğin Ordu Ziraat Odası'nda yaşanan görevden alma süreci ile hiçbir alakası yoktur. Ordu odasının kapatılarak Perşembe'ye bağlanması bizi de üzmektedir ancak bizdeki değişikliğin Ordu'da yaşananlarla hiçbir ilgisi yoktur" diye konuştu.
(SG-SLH-Y)

08.02.2013 12:10:41 TSI

Editör: Wan Haber