Güney Kore teknolojilerine yenilikler katmaya devam ediyor. Bu defa da karşımıza sağlıkla teknolojiyi birleştiren bir özellikle çıkarıyor. Dünyaca bilinen akıllı saati Galaxy Watch Active 2’nin spor ve klasik tarzları bulunuyordu. Tüm bunlara ek olarak da sağlıkla alanında bir gelişme yapıldı. Bu gelişme sayesinde herkes bulunduğu anda tansiyonunu ölçebilecek. Özellikle tansiyon hastaları için son derece faydalı bir cihaz olduğunu söylemek mümkün.

Samsung şirketinin yaptığı açıklamalara göre Samsung Health Monitor adlı mobil sağlık uygulaması artık tansiyon ölçümü de yapacak. Özellik şimdilik sadece Güney Kore’de kullanılmaya açılmış olsa da daha geniş alanlara yayılacaktır. Bu son derece faydalı sistem pek çok kişinin dikkatini cezp ediyor.

Samsung Galaxy Watch Active2 Kullanıcılarına Özel

Samsung Galaxy Watch Active2 kullanıcılarına özel geliştirilen uygulama ile akıllı saatinizi kalibre ettikten sonra tansiyonunuzu kolayca ölçebileceksiniz. Bu işlem Samsung’un bildirdiğine göre hem otomatik hem de manuel olarak yapılabilmektedir. Ayrıca akıllı telefon ölçtüğü tansiyonları hafızasına kaydederek, belirli zaman aralıklarıyla Samsung Health Monitor adlı uygulamaya gönderiyor.  Bu sayede kullanıcılar tansiyonlarını günlük, haftalık veya aylık olarak takip edebilecek ve sağlık problemi oluşuyorsa doktora gidebilecek. Bu tansiyon hastalarının bulunmasında son derece hızlı bir çözüm veya mevcut hastaların kendilerini kontrol edebilmelerinde son derece faydalı bir sistem. Tansiyon verileri istediğiniz anda doktorunuza da gösterebileceksiniz. Samsung bu mobil sağlık uygulamasıyla da yetinmeyerek yeni gelişmelerine devam ediyor. Yakın zamanda Samsung Health Monitor uygulaması gelişmiş bir Elektrokardiyologram(EKG) özelliğine de sahip olabilecek. Bu özellik için Samsung yetkilileri Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı’ndan onay almış durumda. Yani bu sağlık özelliklerini Güney Kore hükümeti de onaylıyor. Güney Kore’nin sağlık alanında yapmış olduğu mobil özellikler tüm Dünya’da çok fazla ses getiriyor.

Samsung Galaxy Watch Actİve2 Yenİ özellİğİyle gelİyor

Editör: Wan Haber