Bursa'nın Karacabey ilçesinde Süt Üreticileri Birliği'nce 14 köye yapılacak süt toplama merkezleri için çalışmalar sürüyor.
Geçen hafta Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte projeyi kamuoyuna açıklayan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Bursa İl Özel İdaresi'ne müracaatta bulunduklarını söyledi. Yapılan müracaatın ardından Karacabey'e gelen İl Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet, Kaymakam Ahmet Yurtseven ve Belediye Başkanı Ergün Koç'u ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Şeremet, Süt Birliği'nin müracaatını aldıklarını, yapılacak incelemelerin ardından 14 köye kurulacak olan Süt Toplama Merkezi inşaatları için ruhsatların verileceğini açıkladı. Kurulacak olan süt toplama merkezlerinin çiftçiye büyük katkı sağlayacağını belirten Kaymakam Yurtseven de, ''Bu sayede çiftçilerimizin ürünleri hem hijyenik olacak, hem de pazarlık kabiliyeti artarak daha fazla para kazanacaklardır'' dedi.
Koç ise, tesislerin binalarını belediye olarak yapacaklarını, projenin bitmesiyle ihaleye çıkacaklarını söyledi.
Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Subaşı, Sultaniye, Karasu, Tophisar, Seyran, Yolağzı, Beylik, Akhisar, Küçükkaraağaç, Şahmelek, Ortasarıbey, Hotanlı, Bakırköy ve Uluabat'a kurulacak ve her biri 45 bin liraya mal olacak süt tankeri projesinin 1.5 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu belirtti.
(MŞ)

29.01.2013 15:17:57 TSI

Editör: Wan Haber