Ressam Ahmet Yakupolu'nun yetişmesinde büyük emeği olan Ord. Prof. Dr. A.Süheyl Ünver, Ahmet Yakupoğlu'nun evinde Dumlupınar Üniversitesi'nin düzenlediği etkinlikle anıldı.
Sanatsevelerin katıldığı gecede Ord.Prof.Dr.A.Süheyl Ünver'in hayatından kesitler aktarıldı ve yaptığı çalışmalar, hizmetler anlatıldı. Ressam Ahmet Yakupoğlu vasıtasıyla Süheyl Ünver'i tanıma fırsatını bulduğunu ifade eden Kütahyalı Araştırmacı Yazar Mustafa Kalyon da gecede Süheyl Ünver ile hatıralarını paylaştı.
Ahmet Yakupoğlu'nu anlatan sinevizyon gösteriminin ardından musiki ziyafetinin yaşandığı gecede konuşan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, Ünver ve Yakupoğlu'nun hayatlarını sanata ve kültüre adadığının altını çizerek şunları söyledi: "Ahmet Yakupoğlu'nu bizlere, sanat dünyasına kazandıran Süheyl Ünver Hocamızı anmak üzere toplandık. Onu ne kadar tanıyoruz, ben kendime sorduğumda onun hakkında çok bir şey bilmediğimi gördüm. Ders çalışır gibi onların hayatlarını öğrenmemiz gerekir. Onlar bir misyon adamı olarak hayatlarını sanata ve kültüre adamışlar. Eğer o sesler, renkler, çizgiler, musiki olmasaydı, biz bugün bize ait olan nelerden bahsedebilecektik."
Gecede Ahmet Yakupoğlu'nun eserleri de sergilendi.
(EFE)

20.02.2013 12:59:04 TSI

Editör: Wan Haber