Bölge Gazetes'ne açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz, 30 yıldır profesyonel olarak futbolun içerisinde olduğunu belirterek, "Futbolcu olarak uzun yıllar top oynadım sonrada teknik adam olarak devam kararı aldım. İlk dönemler lisansım olmadığı için 2 dönem süper ligde, Adanaspor ve Rizespor'da sportif direktörlük yaptım. Daha sonra kariyerime teknik direktör olarak devam ettim. Zaman zaman alt liglerde daha sonra Yılmaz Vural ve Güvenç Kurtarla üst liglerde yardımcı olarak çalıştım. Van hiç aklımda yoktu. Van Büyükşehir Belediyespor yeni yönetimi yaptığı araştırmalar sonucunda bizimle çalışmaya karar vermişlerdi. Oturup konuştuk Van'a geldim gördüm gezdim gerçekten mükemmel bir yer. İmkânlar çerçevesinde neler yapabileceğimize karar verdik" dedi.

Hedef ve transfer…

Hedefi ve planları ile ilgili konuşan Erdoğan Yılmaz, "Benim planım 3 yıldı. Gençlerle başlamak alt yapıyı sağlam zemine oturtmaktı. Ama yönetimin bana 3 yılı tanıyacak zamanı yoktu. Van hedefe oynamak şampiyonluk istiyor. Bizde bu çerçevede kentin bekletişine cevap vermek için transferlere başladık. Adımlarımızı hedef göre atmaya başladık. Başlangıçta açıkçası zor oldu. Çünkü düşündüğümüz birçok oyuncu buraya gelmek istemedi. Ama yılmadık. Çünkü her oyuncunun mutlaka bir alternatifi vardır. Transferde Van'ın hedefini bizim hedefimizi anlayan ve bunu idrak eden oyuncularla anlaştık. Şu an kurduğumuz takımda içimiz rahat. Çünkü bizi bilen ya Bölgenin çocuğu ya burayı bilen birde bizim projelerimizi anlayan transferler yaptık. Transferde sayıyı daha da artıracağız. Şu an itibariyle gidişatımız çok olumlu. Kurduğumuz takımın çok iyi olduğunu görüyorum. Ama tek sıkıntımız yeni oluşumda takımın, takım olması için uzun bir süreç gerektirebilir. O açıdan bu hazırlık dönemini biraz daha uzun tutarak, daha çok hazırlık maçları yaparak bu sıkıntıyı gidermeye ve takımdaki oyum sorununu lige kadar aşmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Şehir şampiyonluk istiyor"

Van şehrinin şampiyonluk istediğini belirten Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz, "Bizim de kesinlikle hedefimiz bu yöndedir. Yani şampiyon olmak. Bunu da başaracak güçteyiz. Neler yapabileceğimiz planladık. Ama şuan şöyle bir tehlikede var. İnsanların birçoğu kurduğumuz takımla gelen gideni ezip geçeceğimize adepte olmuş görünüyor. Bu da yanlış. Böyle bir şey olmaz. Yani bu ligin en iyi takımı da olsak, bizi bozmaya kapanarak oynamaya ve bize karşı daha üst motivasyonla oynamaya çalışacaklardır. Bizim maçlarımız kolay olmayacak. Lige hızla girerseniz onun düşüşü de olur. Bizim planlamamız takım formda olması Ekim ayını bulur. Ama bu Ekim ayına kadar işi bırakacağız anlamına gelmez. Biz bu süreci tecrübemizle kalitemizle geçeceğiz. Çünkü hedefimiz büyük. Başlangıçta bizi düşünmeyen bazı oyuncuları almayı başardık. İstediğimiz bazı oyuncular gelmedi ama bize gelmez dediğimiz oyuncular geldi. Süreç şimdi oraya döndü. Buda bizi umutlandırıyor sevindiriyor. İşte ligin başında hazır olmasak bile bu zor dönemi tecrübemiz ve kalitemizle aşacağız. Lige fırtına gibi girersek bunun düşüşü de olabilir. O zaman bunun toparlanması zor olur. Taraftar her maçta bizden galibiyet bekleyecektir. Öyle olmayacağını da söylüyorum. Her takım bize karşı ayrı bir motivasyonla oynayacaktır. Ama zamanla takımımızın her takımı da yenebileceğini de biliyoruz. Bizim istediğimiz taraftarlarımız bize inanasın güvensin ve destek versin. Biz de şampiyon olmak için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

 Takımın son durumu…

Takımda eksiklikler olduğunu ifade eden Yılmaz, "Transferde son gün gelmeden bu iş bitmez. Dünyanın neresine ve ya hangi takıma bakarsanız bakın hep arayış vardır. Dünyada en üst düzeyde olan takımlar bile eksiğimiz var diye oyuncu arıyorlar. Takımı kurarsınız kampa gidersiniz, pes eden olur ayrılmak isteyen olur. İdeali elim kadroyu kurup bu kadroyla devam etmektir. Kendi oyuncularımızın dışında dışarıdan 12 transfer yaptık. Sayıyı biraz daha çoğaltacağız. Yani birkaç transferimiz daha olacaktır. Birde şöyle bir süreç var. Şimdi bize gelmek isteyen oyuncular var. Yani bizim aradığımız dönem bitti. Şimdi bizi arayanlar var. Bize uyan takıma katkı sağlayabilecek oyuncular olursa transferler sürecek" dedi.

"Para harcayan takım sayısı arttı"

Geçmiş yıllara göre daha çok para harcayan takım sayısının arttığını anlatan Yılmaz, "3. ligde İyi bütçeli 10 takım var. Bunların 6 tanesi de bizim gruba düştü. Diğer 2 gruba baktığımızda bütçeli takımlar bizim grupta daha fazla. Mesela 1461 Trabzonspor'un geçen yılda kalma iyi eğitimli bir kadrosu var. Ama bur da yine sürprizler olacak ayrıca favori gibi görünen fakat tökezleyen takımlarda olacaktır. Bazen en hafif görünen takımlar güçlü takımları yenebilecektir. Grupta güçlü takımların olması bazılarına göre dezavantaj gibi göründe bazen avantajlı olabiliyor. Çünkü kopma olmuyor. Grupta ideali takımların olması belki de bizim avantajımıza olacaktır. Biz hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Aksine onlar bizden çekiniyor. Her takımla baş edecek bir takımımız var. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Öyle bir şey dersek bu bize yakışmaz. Güzel bir yarış olacak. Biz bu yarışı başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Yönetim ve taraftar…

Bu sezon iyi bir temel atıldığını söyleyen Erdoğan Yılmaz, "Biz bu kurduğumuz takımla şunu hedefledik. Sadece şampiyon olmayı değil, şampiyon olduktan sonrada önümüzdeki sezon çok fazla transfer gerektirmeyecek bir kadro kuruldu. Yani biz sadece bu sezonu değil geleceği de düşünerek adımlar attık. Her kes sabr ederek destek vermeli. Gerçekten işi bilen işin ehli bir yönetim var. Şahsen yönetimdeki arkadaşları tanıdıktan sonra hiçbir endişem kalmadı. Gece gündüz bizimle birlikteler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her zaman her konuda yanımızdalar. Gerçekten ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Günlük ve kısa süreli başarısızlıklar olabilir yaşanabilir. Burada yıkıca olmamak lazım. Sabr etmek destek vermek lazım. Sabr eden her takım başarılı olur. Van olarak taraftar olarak takımımıza destek verelim. Taraftarlarımız dan tek beklentimiz bizi protesto edebilirler, ama takımı hiçbir zaman protesto etmesinler. Çünkü futbolcular çok etkileniyorlar. Bu da takımın başarısız olmasına etkisi olur. Hedefimiz belli. Kurduğumuz takıma güveniyor, hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sezon güzel güzel bir sezon olacaktır" ifadelerini kullandı. (Kaynak:Bölgegazetesi - Salih Deniz)

Editör: Wan Haber