A ve B gruplarında oynanan Van 1. Amatör küme karşılaşmalarının heyecanı devam ediyor. Ligin 8. Hafta maçları geride kalırken 2 grupta da lider değişmedi. A grubunda, Erciş Gençlik Belediyespor 21 puanla liderliğini sürdürürken, B grubunda ise İpekyolu Belediyespor ise 19 puanla liderliğini sürdürdü. Ligde 8. Hafta maçları geride kalırken, puan cetvelinde de dengeler sürekli değişiyor. 3 Puanlık sistemde kazanan takımlar yukarıya doğru çıkarken, kaybeden takımlar ise inişe geçiyor. Ligin bitimine 14 haftalık maraton kaldı. Kalan bu 14 haftalık maratonda, futbol sevenler heyecanlı ve zevkli maçlar izlemeye devam edecek.

A grubu

Ligde 8 haftalık maraton geride kalırken, Erciş Gençlikspor 21 puanla liderliğini sürdürdü. Ligin 8. Haftasında Erciş Gençlikspor deplasman da Gürpınar Gençlikspor’u 3-1 mağlup ederken, yakın takipçisi Yolspor ise 1974 Vanspor karşısında 3-1 galip geldi. 2 Takım arasında sadece 3 puanlık bir fark var. Bu fark kapanmayacak bir fark değil. Telekomspor ise evinde, Erciş Örenespor’u 2-0 mağlup ederek 7 puanla 4. Sıraya yerleşti. Ligin 9. Hafta karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak. Lider Erciş Gençlikspor evinde, Telekomspor’u konuk ederken, yakın takipçisi olan Yolspor ise Erciş Örenespor deplasmanına gidecek. 1974 Vanspor ise Edremitspor’u konuk edecek.

B Grubu

B grubunda 19 puanla liderliğini sürdüren İpekyoluspor, ligin 8. Hafta maçında, Erciş 1Nisanspor’u 2-0 mağlup etmişti. Yakın takipçisi olan Birlik Gençliksepor ise Belediyevanspor maça çıkmayınca 3-0 galip sayıldı. 2 Takım arasında sadece 5 puanlık bir fark bulunuyor. B grubunda son maçta ise Teiaşspor ile DSİ spor 0-0 berabere kaldı. Önümüzedeki günlerde oynanacak olan ligin 9. Hafta maçlarında, Lider İpekyoluspor Teiaşspor’u konuk ederken, yakın takipçisi Birlik Gençlikspor ise Çaldıranspor’u konuk edecek. DSİ spor ise Belediye Vanspor maçlara çıkmadığı için 3 puanı hanesine yazdıracak.

Van 1. Amatör kümede 7 hafta sonra sona erecek. Ardından Play Off maçları başlayacak.

Editör: Wan Haber