2011 yılında peş peşe yaşanan iki büyük depremin ardından kullanılmaz hale gelen ve yıkım kararı verilen aradan geçen 7 yılla rağmen yapımına başlanmayan Van Atatürk Şehir stadyumu 2017-2018 futbol sezonu öncesi saha çimlerinin bakımı yapılarak yeni sezona yetiştirildi.

Vandaspor.com'dan Rıdvan Can'ın haberine göre; Spor Toto 3'ncü ligde şampiyonluk iddiasıyla sezona hazırlanan temsilcimiz Büyükşehir Belediyespor yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde yapılan transferler heyecan yaratmaya devam ederken, Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynayacağı Atatürk Şehir Stadyumunun çimleri ve zemin başta olmak üzere gerekli bakım ve onarımlar yapılarak yeni sezona hazır hale getirildi.

 "Birçok başarıya imza atmak istiyoruz"

Van Atatürk Şehir Stadyumu saha bakım ve onarımlarıyla ilgili bilgi veren Yalçın Kabeş, çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, "Tadilat çalışmalarının ardından yıllardır Van halkına hizmet veren Atatürk Şehir Stadyumu daha kullanışlı hale geldi. Yeni yüzüyle Van sporuna tekrar hizmet vermeye başlayacak" şeklinde konuştu.

"Stad yeni sezona hazır"

Yalçın Kadeş, Atatürk Şehir Stadyumunun bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, saha zemininde bulunan ve yıpranmış olan çimlerin sökülerek yeni çim ekildiğini söyledi.

Kabeş, stadın yeni sezona hazır olduğunu belirterek, "Stadımızı yeni sezona hazırlamak için geçtiğimiz sezon bitiminden hemen sonra çalışmalarımıza başladık. Allah'ın izniyle çalışmalarımızı tamamladık. Stadın tüm bakımlarını yaparak eksiksiz yerine getirdik. Çimi bozulan bölgeleri yeniden ektik. Bu çalışmalarımızda Van Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Sayın Nevzat İnanç bizlere büyük destek verdi. Kendisi sahanın korunması için azami özen gösteriyor. Sahamız şuanda hazır. Sadece çizgileri çizilecek. Van Büyükşehir Belediyespor'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Wan Haber