Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında uzun zamandan beridir Türkiye'de tüm karşılaşmalar seyircisiz oynanıyor.

Taraftarlar maçları stadyumda izlemek istemesi ve takımların ise taraftar desteğine ihtiyaçları olduklarını belirtmesi üzerine gündemi meşgul eden konular hakkında TFF Başkanı Nihat Özdemir bir açıklama yaptı.

Özdemir koni ile ilgili yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle kulüplerin ciddi bir zarara uğradığını ve bugüne kadar toplam zararın neredeyse 1,2 Milyar TL olduğunu belirtti.

Süper Lig'de bulunan kulüplerin de mali anlamda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Özdemir, gelirlerin yaklaşık yüzde 40 oranında bir kaybı olduğunu dile getirdi. Meclise sunulan spor kulüpleri yasasının kabülü sonrası kulüp yöneticilerini bir nebze olsa rahatlatacağını söyleyen özdemir, spor ekonomisinin sürekli olarak gündemde konuşulduğunu belirtti.

Futbol müsabakalarının seyircili oynanması yönünde çalışmalarını yaptıklarını ve Mart ayından itibaren seyircili oynatmak istediklerini söyleyen Özdemir, Süper Lig maçlarını seyircili olarak devam ettirmek istediklerini vurguladı.

Aşı uygulamalarının büyük rakamlara ulaşması halinde yüzde 30-35 kapasiteyle stadyumlara çıkabileceklerini söyleyen Başkan Özdemir, aşı uygulamalarının istendiği gibi gittiği takdirde Mart'ın ortasına kadar seyircili devam etmek istediklerini ama genellikle aşı yaptıran seyirci tercih edileceğini söyledi.

Konu ile ilgili planlamalarla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından karar verileceği belirtilerek, gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte maçları seyircili oynatmaya başlayabileceklerini kaydetti.

Editör: Wan Haber