WanHaber.com - Özel

Ligin 27. Haftasında Van Atatürk Şehir Stadında seyircisiz oynanan Vanspor, Etimesgut Belediyespor maçı sonrası sahadan ayrılan Vansporlu Nuri Terliksiz yaşadığı tartışma sonrası basın tribünlerine dönerek “Bunu da yazanın” diyerek ağzı alınmayacak küfürler savurdu. Bunun üzerine Yeni Doğu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Orhan Olgun’un cevap vermesi üzerine bir anda ortalık karıştı.


BAŞKAN ÖNCE KÜFRETTİ, SONRA DARP ETTİ
Vansporlu futbolcu Nuri Terliksiz’in başlattığı kavga sonrası basın tribününe dönen kulüp başkanı Servet Yenitürk, ağza alınmayacak küfürler savurdu. Hızını alamayan başkan ve adamları Van Tivi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Yiğit, Yeni Doğu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Orhan Olgun ve Gazetevan Genel Yayın Yönetmeni Arif Karakaş’a saldırdı. Polislerin araya girmesiyle güvenlik çemberine alınan gazeteciler hastaneye kaldırıldı. Hastanede darp raporu verilen gazeteciler İki Nisan Polis Karakoluna geçerek suç duyurusunda bulundu. 


SAHADA KEDİ, TRİBÜNDE ASLAN KESİLDİLER
Kendi sahasına Etimesgut Belediyespor’u ağırlayan Vanspor, maçta istediği sonucu alamadı. Futbolcuların ruhsuz oynayışı ve teknik heyetin hataları yüzünden 2 puan kaybedilirken, Play-Off umutları da sona erdi. Saha da kedi kesilip top oynamayan futbolcular maç sonrası aslan kesilerek gazetecilere saldırdı. Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk, yöneticiler, futbolcular ve saha görevlilerinin saldırısına uğrayan gazeteciler için Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere diğer medya kuruluşlarının da kınama açıklaması yapması bekleniliyor.


KULÜBÜN AÇIKLAMASI TAM BİR FİYASKO
Vansporlu futbolvu Nuri Teliksiz’in başlattığı ve kulüp başkanı Servet Yenitürk’ün de katıldığı çirkin olaylar sonrası Vanspor Futbol Kulübü sosyal medya hesapları üzerinden iftiraya varan bir açıklama yaptı. Gazetecilere ağza alınmayacak hakaret savuran kulüp başkanı ve futbolcuları, gazetecilere yönelik “misafir takım Etimesgut Belediyespor futbolcularına ve müsabaka hakemlerimize yönelik sözlü taciz, kötü ve çirkin kelimeler sarf edilmiştir” iftirasında bulundu. Başından sonuna kadar fiyasko olan açıklamanın tam metni:


KAMUOYUNA
08.03.2020 Pazar günü Van Atatürk Stadyumunda oynanan VAN SPOR FK-ETİMESGUT BELEDİYESPOR müsabakasında maç sonu basın tribününden akredite edilmiş, basın mensubu kişi veya kişiler tarafından, misafir takım Etimesgut Belediyespor futbolcularına ve müsabaka hakemlerimize yönelik sözlü taciz, kötü ve çirkin kelimeler sarf edilmiştir. Bu çirkin olayların müsabaka sonrasında planlı bir şekilde yaşanmasına neden olan kişilerin amaçları da son derece düşündürücüdür.

Bu ve buna benzer provakatif söylem ve eylemlerde bulunan kişiler spor komuoyunda da camiamıza bilinçli zarar vermeye çalışmaktadırlar. Amaçlarının da ne olduğunu değerli taraftarımız ve spor kamuoyunca bilinmektedir. Bizler de görev süremizce emanetçisi olduğumuz kulübümüzün prestijini düşürmek amacıyla yapılan her türlü provakasyonların karşısında daha önce nasıl durduysak bundan böylede duracağımızı vicdanı bir borç biliriz.

Şehrin markası olan büyük Vanspor camiasını her ne sebep ile olursa olsun itibarsızlaştırmaya çalışarak zarar vermeye cürret eden kişi veya kişileri şiddetle kınıyoruz.

Komuoyuna saygılarımızla.

 

Editör: Wan Haber