Türkiye A Milli Futbol takımının EURO 2020 mücadeleleri kapsamında forma şansı bulan Melih Demiral, hem lig maçlarında hem de milli takımda göstermiş olduğu performans ile birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Kısa süre için dünyanın en iyi kulüplerinden biri olan Juventus’a transfer olmuştur.

Merih Demiral Kimdir? Hangi Takımda Oynuyor?

İtalya Serie A'da futbol heyecanına Juventus başlayan Mrih Demiral, u sezon Juventus'tan Atalanta'ya kiralanandı.

Merih Demiral Kimdir? İlk Yılları ve Kariyeri

5 Mart 1998 yılında Kocaeli’de dünyaya gelen Melih Demiral, erken yaşlarda futbol hayatına başlamıştır. İlk defa bulunduğu bölgeni yerel kulüplerinden olan Karamürsel İdman Yurdun’da başlayan kariyerine, Fenerbahçe’de devam etmiştir. Fenerbahçe U 15 takımında oynadığı sırada, anne ve babasının bulunduğu aracın kaza yapması sunucunda Melih Demiral oldukça erken yaşlarda annesini bu kaza sonucunda kaybetmiştir.

2016 yılında Fenerbahçe’den arkadaşı olan Bahadır Çiloğlu’yla birlikte Portekiz üçüncü ligi ekiplerinden biri olan AC Alcanenense ile sözleşme imzalamıştır. İlk defa bu sözleşeme ile profesyonel futbol kariyerine adım atan Demiral, 11 Eylül 2016 yılında SC Lusitania karşısında ilk defa forma şansı elde etmiştir. Aynı takımda ligin ilk yarısında 12 lig maçı ve 2 kupa maçında forma giyme şansı elde etmiştir.

Takip eden dönemde, devre arasında Sporting Lizbon takımının ikinci ligdeki takımı Sporting B takımına transfer olmuştur. Bu takımdayken birkaç maçta forma şansı bulmuş ancak daha çok tecrübe kazanması için altyapıya gönderilmiştir.

2017 – 2018 sezonunda Sporting B takımına altyapıdan tekrardan dönen Melih Demiral, 26 maçta forma giyerek en çok forma giyen oyuncular arasında yerini almayı başarmıştır. Alt lig takımında göstermiş olduğu performans ile Sporting Lizbon A takımı hocası Jorge Jesus’un dikkatini çeken Demiral, 12 Ekim 2017’de ARC Oleiros ile oynan kupa maçında A takımı kadrosuna dahil edilmiştir.

Merih Demiral Kimdir? Milli Takım Kariyeri ve Juventus’a Transferi

Erken yaşlarından itibaren başarılı kulüplerin kadrosunda görev yapan Melih Demiral, 17 yaş altı ve 19 yaş altı milli takımda forma şansı elde etmiştir. İlk defa A Milli Futbol formasını ise 20 Kasım 2018 yılında Ukrayna ile oynanan hazırlık maçının 85. dakikasında oyuna dahil olarak giymiştir. Mert Müldür’ün yerine oyuna giren Merih Demiral, başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

5 Temmuz 2019 tarihinde 18 milyon Euro bonservis bedeli ile İtalya Serie A’nın başarılı takımlarından biri olan Juventus’a 5 yıllık sözleşme ile transfer olmuştur. Oynadığı takımlarda yüksek performansı ile her zaman dikkat çeken ve sürekli gelişen oyun yapısıyla dikkat çeken Melih Demiral, 28 numaralı formayı giymektedir.

Çok güzel bir milli takım var, güzel başarılar yakaladık" - Son Dakika  Haberleri

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber