Barcelona'nın süperstar'ı unvanını taşıyan Lionel Messi, 22 aralık tarihinde bir futbol Efsanesi olan Pele' ye ait olan rekoru kırdı. Arjantinli Yıldız, artık aynı kulüpte en fazla gol atan futbolcu unvanını eline aldı...

Arjantinli oyuncu, bu rekoru kırarken ayağında olan kramponlarını ise Museu Nacional D'art de Catalunya'ya bağışladı.

Lionel Messi’nin bağışlamış olduğu kramponlar, mücadeleye çıkmadan önce 1 ay süreyle müzede sergilenecek . Nisan ayında yapılması planlanan müzayedede ise, kramponların satışından elde edilecek olan ne kadar gelir varsa, katalonya'da bulunan onkolojik hastalıkları yani kanser çocuklarına ve onların ailelerine Bağışlanacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Lionel Messi; Barcelona ile 644 gol atmak beni mutlu ediyor. Bundan daha da önemlisi ise sağlıkları açısından Savaş veren küçük çocuklara bir şeyler verebilmektir. Nisan ayı içerisinde müzayede farkındalık oluşturacağını düşünüyorum; şeklinde konuştu.

Lionel Messi, 644 golle Barcelona forması ile 17 sezonda çıkmış oldu 748 karşılaşmada ulaştı. Efsane isim Pele ise Brezilya'nın Santos takımında 656 maçta 643 kez gol sevinci yaşamıştı.

Lionel Messi Kimdir?

24 Haziran 1987 tarihinde Arjantin'de dünyaya gelmiştir. Babası hem bir fabrikada işçi hem de bir yerel futbol kulübünde antrenörlük yapıyordu.

 Bu nedenle Lionel Messi, henüz 5 yaşından itibaren futbol ile tanıştı ve başarısı Günden güne artı. Halen Barcelona'da oynayan Lionel Messi, yaşayan en iyi futbolculardan biri olarak kabul edilmektedir. Arjantinli eski futbolcu Diego Maradona, Lionel Messi’yi ‘Halef’i olarak göstermiştir.

Editör: Wan Haber