Bu yazımı  Vansporumuzu her açıdan incelemek sizlere sunmak amacıyla yazıyorum. Birazda Belediye Vansporumuz’daki kötü gidişat beni bu yazıyı yazmaya itti. Bilindiği gibi kulübün mali sıkıntıları Bekir başkanımızın tutuklanmasının ardından hatsafaya yükseldi.Zaten önceki Belediye döneminden kalan borçlarla boğuşan bir kulübümüz var ve şimdiki yönetim yüksek mevlalarda ödemeler yaparak Uefa’dan Ulusal Kulüp Lisansı (Borçsuz Kulüp Lisansı) aldı. Bu sebeplerden dolayıda yönetimi eleştirmek pek doğru değildir.

Peki eleştirilmesi gerekenler kimlerdir?

Van Valiliğinin 2009 yerel seçimlerinden sonra kulübe maddi ve manevi hiçbir desteği bulunmamaktadır. Aslında sebepleri belli kulübün adının BelediyeVanspor olması ve Belediye’ninde BDP’li olmasıdır.Belediyemizin başında iktidar partisi olmuş olsaydı şuan bunları konuşmazdık.Çünkü destek mevcut olurdu.

Bir diğer konu ise işin yerel ve ulusal basın boyutudur. Bizim yakın tarihimizde olaylı biten Eyüpspor maçımız var. Kritik maçlarda sahaya inen taraftarlar kadar hakem ve yerel basında suçludur. Bu maçı kazanmış olsaydık şuan  BelediyeVanspor’umuz 1.ligteydi. Hatta belki de Süper lige kadar çıkmıştık. Bir örnek vereyim  üç sezon önce Elazığda maçımız vardı ve o maçta orada olanlar yaşananları çok iyi bilir. Takım otobüsümüz taşlı saldırıya uğradı, taraftarımız ve futbolcularımız maç içinde sözlü sataşmalara maruz kaldı. Maçta Serdar Akdoğan’ın 90.dakikada attığı golle 2.1 öne geçmemizin ardından sahaya inen Elazığspor taraftarları futbolcularımıza ve maçın hakemine saldırıda bulundu. Olayların yatıştırılmasından sonra maça devam edildi hakeminde maçı  uzatmasının ardından beraberlik golünü yedik. Buna rağmen hakemin maçı Elazığspor’a verme uğraşı sonuçsuz kaldı ve taraftarlar sahaya tekrar inerek futbolcularımıza saldırarak takımımızın stadyum’da  dört saat mahsur kalmasına sebep oldular. Ayrıca Elazığ’ın yerel basınını tebrik ediyorum yapılanlar hiçbir şekilde ulusal basına yansıtılmadı. Bizim kendi basınımız Eyüpspor maçında yaşanan tatsız hadiseleri ulusal basına bildirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Hatta bunlardan biri şuan kulübümüzde yönetici sıfatıyla görev yapmaktadır. Kendisine sormak isterim hangi yüzle görevde bulunuyor? Ayrıca kulüp başkanına buradan sesleniyorum  YÖNETİMİNİ GÖZDEN GEÇİR. Basınımız da öncelikle özeleştiri yapmalıdır acaba Vanspor’umuza yeterince destek veriyormuyuz diye?


Bir milyon nufuslu ilimizde iş adamlarımızdan kaçı destek veriyor? Stadımız’dan da bilindiği gibi halk takımına sahip çıkmıyor. Biz diyoruzki gelin bu takıma hep beraber sahip çıkalım. Van halkı olarak Van’ımızn yüzü olan Vanspor’u sahipsiz bırakmayalım. İlimiz zor bir dönemden geçiyor ekonomik şartlarımız iyi olmayabilir, bu Vanspor’umuzu desteklememize engel teşkil etmez. Gün Van’ımızın Vanspor’umuzun Birlik ve Beraberlik günüdür Gün,destek günüdür.
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…

Ercan Elik/ Wanhaber.com

Editör: Wan Haber