Transferler yapıldı... Başkanlar atıştı... Taraftarlar kapıştı... Şimdi sıra futbolcularda! Süper Lig'in 24. haftası dev bir maça sahne olacak, lider Fenerbahçe, takipçisi Galatasaray'ı konuk edecek. Son 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlikle kurulduğu liderlik koltuğunu kimselere kaptırmayan Fenerbahçe, yoluna lider olarak devam etmenin hesaplarını yapıyor. Sezon içinde yaşanan onca krizi geride bırakan, ara transferde birbirinden önemli takviyeler yapan Galatasaray ise ezeli rakibiyle puanları eşitlemenin peşinde. Son 8 lig maçında 5 gol atan Mame Thiam, Fenerbahçe'nin hücumdaki en önemli kozu. Florya'daki üçüncü macerasına gollerle başlayan Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Henry Onyekuru, yine şova hazır.

MAÇIN MUHTEMEL 11'ERİ

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Gustavo (Mert), Ozan, Samuel (Samatta), Sosa, Thiam, Valencia

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Belhanda, Emre Kılınç, Arda, Onyekuru, Mohamed

İDDAA ORANLARI

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin iddaa oranları değişti. Maçın yeni favorisi Galatasaray oldu.

2.10 olan Fenerbahçe'nin oranı 2.30'a yükselirken, 2.40 olan Galatasaray'ın oranı 2.25'e düştü. 3.10 olan beraberlik oranı ise 3.00'a düştü.

GALATASARAY'DA KİM EKSİK? SAKAT VE CEZALI

Kovid hastalığıyla ilgili bir problemi bulunmayan Portekizli Gedson Fernandes’in durumu merak konusuydu. 22 yaşındaki orta saha dün son idmana çıkmadı. Takımla hiç çalışmayan genç oyuncu kadroda yer olmayacak. Diğer taraftan İspanya'daki tedavisi sırasında sakatlığını tamamen üzerinden atan Radamel Falcao da sahada olmak istiyor. Terim'in her ihtimale karşın Kolombiyalı golcüyü kadroya alacağı, maçın gidişatına göre süre verebileceği belirtiliyor.

FENERBAHÇE'DE KİM EKSİK? SAKAT VE CEZALI

Fenerbahçe, derbiye 3 futbolcusundan yoksun çıkacak. Sarı Lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Marcel Tisserand, Dimitris Pelkas ve İrfan Can Kahveci, derbide forma giyemeyecek.

GUSTAVO OYNAYACAK MI?

Derbi öncesinde Fenerbahçe’de Luiz Gustavo belirsizliği yaşanıyor. Gustavo, Atakaş Hatayspor karşılaşmasında sakatlık geçirmiş ve mücadeleye devam edememişti. Dizinde darbeye bağlı ödem oluşan ve tedavisine başlanan Luiz Gustavo’nun durumu maç saatinde belli olacak.

FEGHOULİ KADORDA VAR MI?

Galatasaray’da yaşadığı sakatlık sonrası tedavi ve adaptasyon süreci devam eden Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli maçta forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı takımda karantina süreci devam eden yeni transfer Gedson Fernandes’in de kadroda yer alması beklenmiyor.

İKİ OYUNCU KART SINIRINDA

Galatasaray’da Younes Belhanda ve Christian Luyindama, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, yarın kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 25. haftadaki Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek

Editör: Wan Haber