Saran'ın yazılı açıklaması şöyle;

"Fenerbahçe Spor Kulübü resmi sitesinde bir söyleşide kullanmış olduğum sözlerin saptırılması marifetiyle, şahsımı hedef alarak yapılan açıklamaya cevap verme gereği doğmuştur.

Öncelikle bilinmesi gerekir ki, yapılan açıklama her zaman olduğu gibi Sayın Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün adını kullanarak yapmış olduğu bir açıklamadır ve başkan adaylığımın önüne geçmek amacıyla yıllardır uygulamaya çalıştığı politikalarının bir parçasıdır. Kendi gelecek planları doğrultusunda beni Fenerbahçe taraftarıyla karşı karşıya getirme amacıyla yapmış olduğu her girişim gibi bunun da kendisine hiçbir faydası olmadığını artık görmesi gerekir. 

Sayın Aziz Yıldırım'a önerim benim toplantılarımı ve sözlerimi dikkatle takip etmeyi bırakıp, Fenerbahçe'nin her kulvarda dağ gibi büyüyen sorunlarına odaklanmasıdır.

Kamuoyu şunu çok iyi anlamalıdır: Fenerbahçe şike yapmamıştır. Şike Türk futbolunun ortak kara lekesiyken, sadece Fenerbahçelilere yöneltilmektedir. Bu Fenerbahçe'ye yapılan büyük bir haksızlıktır ve sebebi Aziz Yıldırım'dır.

Açıklamasında yer aldığı gibi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı gibi kutsal bir görevi bu noktalara nasıl getirdiği esas kendisine sorulması gereken en önemli ve en tarihi sorudur."

 

HAYATI

Sadettin SARAN, 1987 yılında, ABD’deki Kentucky Üniversitesi’nden, Makine Mühendisliği dalında masterini de alarak mezun olmuş ve Arkansas’ ın Little Rock kentindeki Ensco Environmental Services şirketinde Teknik Destek Mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Sadettin Saran, 1988 yılında Türkiye’ ye gelmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, Dış İlişkiler Danışmanı olarak görev almıştır. 1989 yılında SARAN International şirketini kuran Sadettin Saran, bu şirketiyle, Lockheed Martin, Raytheon International, ESPN, Geest Inc.gibi dünya devlerinin Türkiye temsilciliklerini üstlenmiştir.

Sadettin Saran 1990-1995 yılları arasında, Martin Marietta şirketinin Ankara ofisinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Sadettin Saran, kısa bir süre sonra şirketin Genel Müdürlük görevine getirilmiştir.

1995 yılından sonra tam zamanlı olarak SARAN International’ın başına geçen Sadettin Saran, Yönetim Kurulu Başkanı olarak on beş yıl içinde SARAN Holding’in giderek gelişmesini ve büyümesini sağlamıştır. 2013 yılı itibariyle SARAN Grup bünyesinde 30 firma vardır ve 3.000’e yakın çalışan istihdam edilmektedir.  

Gençlik yıllarından bu yana iyi bir sporcu olan Sadettin Saran, ABD’ de eğitim gördüğü yıllarda Kentucky Üniversitesi Yüzme Takımı’nın kaptanlığını üstlenmiş ve arka arkaya iki yıl, “En Değerli Sporcu” seçilme başarısını göstermiştir. 1984 – 1985 yıllarında da Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yapmıştır.

1964 doğumlu olan , evli ve bir kız çocuk babasıdır. İngilizce, İspanyolca ve orta derecede Almanca bilmektedir.

Sportstv, Radyospor, Slow Time, Radyo Müzik ve Radyo Trafik gibi Medya Kuruluşları ve bazı sanal bahis siteleri de Sadettin Saran'a aittir.

Editör: Wan Haber