Eskişehir'de okullarda gerçekleştirilen 'Sosyal Yaşam Okulu' projesi veliler ve öğrencilerden büyük ilgi görüyor.
Tepebaşı Belediyesi'nin hayata geçirdiği Sosyal Yaşam Okulu'nda veliler ve öğrenciler çeşitli konularda uzmanlar tarafından verilen eğitimlere katılıyor. Mualla Zeyrek Ortaokulu'nda yazar Miyase Sertbarut ile buluşan öğrenciler, "Öykü Atölyesi" başlığı altında kitap okuma ve yazma hakkında sohbet etti. Yazar Sertbarut'un kitaplarının hediye edildiği öğrenciler, öğrendikleri bilgiler neticesinde yazarın kontrolü altında hikayeler yazacak.
Öykü atölyesinin yanı sıra diğer çalışmalardan biri ise devam eden "Karikatür Atölyesi" projesi. 75.Yıl Özel İdare Ortaokulu'nda başlayan çalışmada yazar Erol Büyükmeriç'in Nasrettin Hoca Karikatürleri kitabı öğrencilere hediye edildi. Yazar Büyükmeriç ve resim öğretmenlerinin desteği ile devam eden çalışmalarda gerekli olan tüm araç gereçler ise Tepebaşı Belediyesi tarafından temin edilirken, Sosyal Yaşam Okulu Projesi'nde öğrencilere çeşitli konular hakkında bilgiler veriliyor.
Sosyal Yaşam Okulu'nun ilerleyen günlerde farklı okullarda uzman konuşmacıların katılımıyla atölye çalışması gerçekleştirmesi planlanıyor.
(GÖ-MŞ)

31.12.2012 14:37:15 TSI

Editör: Wan Haber