1999 yılında yapılan Yeşil Yol filmi günümüzde hala büyük bir etkisi olan sinema filmleri arasında yerini alıyor. Tam dört farklı kategoride Akademi Ödülleri adaylığına sahip olan Yeşil Yol filmi hem konusu hem de oyunculukları ile dünya çapında büyük bir ilgi görmüştür.

Oldukça usta oyuncuların yer aldığı Yeşil Yol filmi Türkiye'de de çok ilgi görmektedir. Stephen King'in romanından uyarlanarak yapılan sinema filmi konusuyla büyük bir ses getirmiştir. Frank Darabont'un yönetmen koltuğunda oturduğu sinema filmi yeniden Türk izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor! Çok beğenilen Yeşil Yol filmi 26 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00'de TRT 1 kanalında ekranlara gelecek!

Yeşil Yol filminin konusu nedir?
John Coffey oldukça iri bir adamdır ve iki küçük kızı öldürme suçundan idama mahkum edilmiştir. Oldukça karışık bir iç dünyaya sahip olan John Coffey'nin bazı doğaüstü güçleri vardır. Hapishanenin başgardiyanı Paul Edgecomb ile birlikte konuşmaya başlamasıyla aralarında enteresan bir diyalog başlar. Bir rahatsızlığı olan Paul Edgecomb, Coffey'nin bu olağanüstü güçleri sayesinde iyileşmeye başlar. Edgecomb ise mucizeler yaratan Coffey'nin yaşaması gerektiğini düşünür.

Yeşil Yol filminin oyuncuları kimler?
Tom Hanks    Paul Edgecomb
David Morse    Brutus 'Brutal' Howell
Bonnie Hunt    Jan Edgecomb
Michael Clarke Duncan    John Coffey
Sam Rockwell    'Vahşi Bill' Wharton
James Cromwell    Hal Moores
Michael Jeter    Eduard 'Del' Delacroix
Graham Greene    Arlen Bitterbuck
Doug Hutchison    Percy Wetmore
Jeffrey DeMunn    Harry Terwilliger

Editör: Wan Haber