Uyanış Büyük Selçuklu dizisi son zamanlarda ekranlara gelen ve tarih konulu olan en başarılı dizidir. 32 bölümdür ekranlarda olan ünlü dizi, tüm hızı ile izleyicisinin karşısına çıkmaya devam etmektedir. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi her Pazartesi günü akşamı saat 20:00’de ekranlara geliyor. TRT1 kanalının çok sevilen dizisinde birçok tanınan isim var. Daha önce dev projelere imza atmış birçok ünlü isim bu projede çalışmaya devam ediyor. Tarih konusunda yapılan dev projelerin en çok reyting alan dizisidir. Diğer yandan oyuncuların performansları da büyük ilgi görmeye devam ediyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hakkında merak edilen birçok soru var. Dizinin konusu, oyuncuları, oyunculukları ve çekim yerleri hakkında sorular araştırılmaya devam ediyor.
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin konusu ne?
Selçuklu Devleti Melikşah ile en parlak dönemini yaşamıştır. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ise Selçuklu devletinin en parlak dönemini anlatır. Melikşah’ın hayatı, başarıları, aşkları, duyguları, zaferleri, yenilgileri anlatılmaktadır. Uyanış Büyük Selçuklu, Selçuklu döneminde yaşanan tüm olayları bütün çıplaklığı ile anlatır. Macera, aksiyon, savaş, aşk, dram, zafer, gurur, nefret ve birçok duygu dizide gösterilir. Tarih kokan muhteşem dizi her Pazartesi günü izleyicinin karşısına geçmeye hazırlanıyor. Tüm izleyenlerden tam not almayı başarmıştır.
Uyanış Büyük Selçuklu dizisi nerede çekiliyor?
TRT ekranlarının sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, İstanbul ilinin çeşitli platolarında çekilmektedir. Ağırlıklı olarak Riva ve Beykoz ilçelerindeki ormanlık araziler ve platolar kullanılmaktadır. Ormanlık alanlarda yapılan çekimler ağırlıklıdır.
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kim?
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Ekin Koç, Sevda Erginci, Buğra Gülsoy, Aytek Sayan, Gürkan Uygun, İsmail Ege Şaşmaz, Mehmet Özgür, Sezin Akbaşoğulları, Hatice Şendil gibi oyuncuları yer almaktadır. Tüm oyuncular büyük bir çaba ile dizide çalışmalarına devam ettirmiştir. 

 

Editör: Wan Haber