Sınav sonucunda başarılı puan alan Ortaokul ve lise öğrencilerine burs verilecek. Adaylar PYBS bursların ne kadar olduğu ve ne zaman verileceğini araştırmaya başladılar. Peki PYBS bursu ne kadar? PYBS bursu ne zaman verilecek?  

PYBS burslarına ilişkin detaylar yakından takip ediliyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin girebildiği sınavda başarılı olanlara burs verilmektedir. Söz konusu sınavı Milli Eğitim Bakanlığı düzenlemektedir. Sınavın ardından öğrenciler 2020 yılı itibarıyla 290 Lira almaya başlamıştı. Peki, şimdi Bursluluk ücreti ne kadar oldu? PYBS bursları ne zaman yatar?

PYBS bursları her ay düzenli olarak yatırılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerde 2020 yılı itibarıyla 290 Lira olmasına karar verilmişti. 5,6,7,8 ve 9,10, 11'nci sınıflara düzenlenen Bursluluk sınavı düşünmeye dayalı bir sınavdır.

PYBS bursları ne zaman verilecek?

PYBS burs ödemeleri her ayın 25'inde hesaplara yatırılır. Şubat ayına ait ödemeler henüz yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavı ile belirli bir gelirin altında geliri olan ailelerin başarılı olan öğrencilerine burs sağlanmaktadır. Söz konusu bursluluk sınavı her yıl 1 defa düzenlenmektedir.

Editör: Wan Haber