Bir zamanlar televizyon ekranlarında adeta fırtına gibi Esen Muhteşem Yüzyıl dizisiyle neredeyse Türk dizi ve sinema piyasasında faaliyet gösteren pek çok oyuncu katılım sağlamıştır, hemen akabinde ise Tabii ki katılım sağlayanlar gibi ayrılanlarda olmuştu. Halit Ergenç'in Özellikle de başrollerde bulunduğu Muhteşem Yüzyıl dizisi milyonlarca kişiyi kendine bağlamayı başarmıştı. Star TV ekranlarında bir zamanlar en çok izlenen Türk dizi tarihinin adını Belki de altın harflerle yazdıran, Şahan'ı ve şöhreti yurtdışını Muhteşem Yüzyıl Bütün serileri ile pek çok ünlü oyuncuyu da kadrosuna katılmıştı.

Oyuncu kadrosunda Ozan Güven, Pelin Karahan, Taner Ölmez, Nurgül Yeşilçay, Boran kuzum, Nebahat Çehre gibi akıllara gelebilecek pek çok ünlü ya da ünsüz oyuncu Muhteşem Yüzyıl serilerinde oynamıştır.

 Times Prodüksiyon şirketinin imzasını Taşıyan Meral Okay'ın Kaleme aldığı dizi Muhteşem Yüzyıl, Meral Okay'ın yaşamını kaybetmesinin sonrasında Yılmaz Şahin ile yayın hayatına devam etmişti. Yılmaz Şahin, Osmanlı'dan devam etmeye karar verdi.

Muhteşem Yüzyıl tadında olacak dizinin yeni adı Saygıner Senin de kitabı Piri lezzet kitabından uyarlanacak nokta dizinin Sonbaharda çekimlerine başlanması bekleniyor.

Piri Lezzet konusu nedir?

2016 senesinde ekranlara gelen kitap piri lezzet, Osmanlı döneminde yaşamış olan bir aşçının, Aşk, gastronomi ve İntikam vakalarını dile getiriyor. Dizinin isim ve faaliyetlerini şimdiden merak edilmeye başlanırken içerik izleme platformu Gain’in bu diziye çok güvendiği de ortaya çıktı.

Henüz kadroya dair net bir açıklama bulunmazken, magazincilerin gözü kulağı oyuncularla başlayacak olan görüşmeleri sebebiyle Times kapısında.

Editör: Wan Haber