1. Schindler'in Listesi (1993) IMDb: 8.9

Ödüllü savaş filmi önerileri arasında kesinlikle izlemeniz gereken yapımlardan bir tanesi... Oskar Shindler isimli adam Nazi askerlerine metal sefer tası üreten bir fabrika sahibidir. Polonya' da bulunan fabrikasında üretim yapan adam, Nazi güçlerinin Yahudiler üzerinde uyguladığı baskı ve yok etme politikası sebebiyle onlara sahip çıkmak için 1.100 adet Yahudi' ye fabrikasında iş vermiştir. Baskılar iyice artınca ve burada çalışan kişilerin de asıl durumu öğrenilince ortalığın karışacağını bilen Shindler kurtaracağı insanların listesini hazırlar. Bu listeler ile tüm çalışanlarının hayatını kurtarmaya çalışan adamın onurlu davranışını anlatan film gerçekten yaşanan bir hikayeye dayanmaktadır.

2. Ayla (2017) IMDb: 8.9

En iyi savaş filmlerini oluştururken bizden olan bir yapımı liste başına koymayı özellikle istedik. Ayla filmi, en güzel ve en iyi savaş filmleri arasında liste başında olmayı gerçekten de hak eden bir yapım. Gerçek bir hayat hikayesini konu alan ve Kore savaşındaki Türk askeri ile savaş sırasında cephede bulunan kız çocuğunun hikayesini anlatan oscara aday filmdir.

3. Hayat Güzeldir (1999) IMDb: 8.6

Milyonlarca insanın öldüğü ikinci dünya savaşını konu alan filmlerden bir tanesi de Hayat Güzeldir filmidir. Ödüllü savaş filmleri arasında gösterilen ve dönemin en çok izlenen savaş filmleri arasında yeralan Hayat Güzeldir filminde, savaşın birkaç yıl öncesi anlatılmaktadır. Ana karakter Guido dünyalar güzeli Dora’ya vurulur. Birçok engelle karşılaşılsa da sonunda evlilikleri mutlu son olur

4. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) IMDb: 8.6

İkinci Dünya Savaşı filmler arasında oldukça önemli bir yere sahip olan ve Amerikan ordusunda yaşanan bir olayı konu alan filmde James Ryan adlı askeri bulma çalışmaları anlatılmaktadır. 4 oğlunu savaşa gönderen anne, 3 oğlunun öldüğü haberini alınca geriye kalan tek oğlunun yaşayıp yaşamadığı hakkında bilgi ister. İşte bu son çocuk Er James Ryan’ dır. Amerikan ordusu adeta seferber olur ve bu askerin yaşadığı haberini annesine ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapılır.

5. Gladyatör (2000) IMDb: 8.5

Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden birisi olan Gladyatör, Yeni Zellandalı aktör Russel Crowe’un dünya tarafından tanınmasını sağlamıştır. Dünyanın en iyi savaş filmleri arasında gösterilen Gladyatör filminde Romalı bir generale ihanet edilip ailesi bir hükümdarın şımarık oğlu tarafından katledilince, General intikamını almak için gladyatör olarak Roma'ya geri döner.

6. Kıyamet (1979) IMDb: 8.5

Amerika Savaş filmleri içerisinde önemli bir yere sahip olan ve oldukça eski savaş filmlerinden bir tanesi olan Kıyamet filmi, yerel bir kabilenin tanrısı ilan edilen bir kişiyi öldürmekle görevli bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Vietnam savaş filmleri seven okurlarımız için oldukça etkili bir film olan Kıyamet, kesinlikle izlemeniz gereken tarihi savaş filmlerinden bir tanesidir.

7. Piyanist (2002) IMDb: 8.5

İkinci dünya savaşını anlatan en iyi savaş filmlerinden olan ve birçok dalda ödül alan Piyanist filmi, sizlere önerebileceğimiz savaş filmleri arasında ilk sıradadır. Oscar ödüllü filmler arasında yer alan Piyanist filminde, gerçek bir dram konusunu ele almaktadır.

8. Cesur Yürek (1995) IMDb: 8.4

İskoç savaş filmlerinin en güzeli olarak bilinen ve başrolünde Mel Gibson’un yer aldığı Cesur Yürek filmi, IMDB sıralamalarında 8,4’lük puanı ile sizlere önereceğimiz Oscar ödüllü savaş filmlerinden bir tanesidir.

9. Soysuzlar Çetesi (2009) IMDb: 8.3

İkinci dünya savaşı filmlerinin sinema dünyasında yeni bir olgu kazandırdığını belirtmiştik. Soysuzlar Çetesi filmi de İkinci Dünya Savaşı konu alan en güzel savaş filmlerinden bir tanesidir

10. Full Metal Jacket (1987) IMDb: 8.3

Amerikan savaş filmlerinin önemli eserler arasında yer alan ve Amerikan’ın Vietnam savaşını konu alan Full Metal Jacket, daha çok askerlerin savaş döneminde üzerilerinde hissettikleri baskıyı konu edinmektedir

Editör: Wan Haber