Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Altın Çocuklar Kulübü'nün düzenlediği satranç turnuvasında dereceye girenlere kupa ve madalyalarını verdi.
Mental aritmetik, satranç, hızlı okuma, dikkat geliştirme gibi alanlarda eğitim veren Altın Çocuklar Kulübü'nün düzenlediği satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Antikkapı'da gerçekleşen törene Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Ersin Yazıcı da katıldı. Turnuvada minikler kategorisinde birinciliği Alperen Sel, ikinciliği Anıl Gökçe, üçüncülüğü ise Egemen Özkan elde etti.
Turnuvanın küçükler kategorisinde Umut Canbaz birinci, Umut Turan ikinci, Zeynep İrem Yarımbaş ise üçüncü oldu. Turnuvanın ardından düzenlenen törenle dereceye girenlere madalya ve kupalarının yanı sıra hediyeleri takdim edildi. Küçükler ve büyükler kategorilerinde ilk üç dereceyi alan minik satranç ustalarına ödüllerini Başkan Karaosmanoğlu verdi. Törende Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile Antikkapı Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kaya da, turnuvada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
Büyükşehir Belediyesi olarak satrancı öncelikle teşvik ettiklerini ve Kağıtspor'un da buna önemli bir yatırım yaptığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Büyükşehir olarak satranca ve satranç sporunun Kocaeli geneline yayılmasına büyük önem veriyoruz. Kocaeli'nde satranç bilmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz'' ifadesini kullandı.
(MA-MA)

12.12.2012 12:11:03 TSI

Editör: Wan Haber